27
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Hakim savcılara veda gecesi

Çorlu Adliyesi'nde görev yaparken geçtiğimiz günlerde açıklanan 2009 Adli Yargı Yaz Kararnamesi ile Çorlu dışına atamaları yapılan hakim, savcı ve adliye personeline veda gecesi düzenlendi.

Gecede konuşan Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, "Biz sadece ve sadece bu büyük millete bu büyük insanlara hizmet etmek için geldik biz bu milletin hizmetçisiyiz" dedi.

Çorlu Şoförler Odası Sosyal Tesisleri'nde yer alan Sans-Egal Restoran'da düzenlenen geceye, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Çorlu Adalet Komisyonu Başkanı Zikrullah Özbağ, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halim Orta, Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Selvioğlu, Çorlu Adliyesi'nde görev yapan Cumhuriyet Savcıları ve hakimler, bazı avukatlar ile işadamları katıldı.

Çorlu Cumhuriyet Savcılığı görevinden Adana Cumhuriyet Savcılığı görevine atanan Mehmet Arıkan gecede yaptığı konuşmada, görev yeri olarak Çorlu açıklandığı dönemde 'Çorlu neresi' diyerek üzüldüklerini ve üzülerek geldiklerini belirterek; "Şimdi de çok üzgün olarak gidiyoruz. Çorlu'ya gelen herkes çok üzgün gidiyor. Bu sadece ve sadece Çorlu'nun güzelliğinden değil, çalışma ortamının güzelliğinden Başsavcımızın mükemmel bir insan oluşundan, reisimin mükemmel bir insan oluşundan, meslektaşlarımın mükemmel oluşundandır. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel çalıştık, gerektiğinde kelle koltukta çalıştık, geceyi gündüze kattık 4 gün uyumadık ama çok güzel işler yaptığımızı düşünüyorum. Başsavcımın sayesinde hiç tereddüt etmeden adımlarımızı attık arkamızı daima sağlam bulduk. Memlekete, millete faydalı işler yaptığımızı düşünüyorum" dedi.

Gecede konuşan Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül ise Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amiri Yılmaz Barlas başta olmak üzere büro personelini öven bir konuşma yaparak; "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amiri Yılmaz Barlas var, alkışlamanızı istiyorum. İnsanlara sorun Orhan Çetingül ismini, Mehmet Arıkan, Engin Şimşek, Olgun Portakal ismini bilir ama Yılmaz Barlas isimsiz bir kahramandır. Bizim uykusuz gecelerimizde bizimle birlikte kelle koltukta çalışıyor.

Bir başka isimsiz kahraman da Yüksel Bozkurt`tur. Böyle bir fırsat olsa da bu arkadaşlara teşekkür etme imkânım olmasını istedim. Bu gece bu fırsatı yakaladım. Yılmaz Barlas; 55 - 60 kilogram civarında, 170 boyunda hep diyorum 'Allah bu adamın içine kocaman bir yürek koymuş', korku nedir bilmiyor, daha gitmiyor, daha burada. Biz gideceğiz, savcı bey gidecek, Engin bey gidecek yani biz olmasak da olsak da bu işlerin yürüdüğüne şahit olacaksınız. Şu anda da görüyorum takip edilen çok güzel işler
var. Bundan sonra da çok daha güzel, başarılı operasyonlar olacak" diye konuştu.
Daha önce Çorlu Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan ve birkaç yıl önce Çorlu'dan ayrılan Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktepe, Sultanahmet Savcısı Zülfikar Tekirdağ ve Şişli Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş'a da geceye katıldıkları için ayrı ayrı teşekkür eden Başsavcı Çetingül konuşmasının bir bölümünü ise şiirlere ayırdı.

Nazım Hikmet`in Kuvayı Milliye Destanının en bilinen dizelerini okuyan Çetingül; "Dörtnala gelip Uzak Asya'dan, Akdenize bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim. bu cehennem, bu cennet bizim, dişler kenetli, Bilekler kan içinde ve ipekten bir halıya benzeyen bu topraklar bizim. Bu cennet, bu cehennem bizim diye üç sene önce beş sene önce memleketin dört bir köşesinden geldik şimdi yine gurbete gitmiyoruz, yine memleketin dört bir köşesine yine hizmet için gidiyoruz. Bizim bu arkadaşlarla beraber başka bir sevdamız olmadı.

Biz sadece ve sadece bu büyük millete bu büyük insanlara hizmet etmek için geldik biz bu milletin hizmetçisiyiz. Biz maaşımızı, çoluk çocuğumuzun rızkını bu milletten kesilen paralarla alıyoruz. Biz bu milletin hizmetçisiyiz, hizmet için geldik başka bir derdimiz yok. Yiyelim, içelim, gezelim düşüncemiz hiç olmadı" şeklinde konuştu. Konuşmasının bir bölümünde Nazım Hikmet`in dizelerine yer veren Çetingül kapanışı da yine bir şiirden alıntıyla yaptı. Necip Fazıl Kısakürek`in
Şarkımız Bizim adlı şiirinin son kıtasını 'Gideriz nur yolu izde gideriz, Taş bağırda, sular dizde gideriz, Bir gün akşam olur bizde gideriz, Kalır dudaklarda şarkımız bizim' okudu. Başsavcı Çetingül; "Dudaklarda şarkı olarak kaldıysak ne ala" diyerek sözlerini tamamladı.

Başsavcı Çetingül`ün övgü dolu konuşmasının ardından sahneye gelen ve kısa bir teşekkür konuşması yapan Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amiri Yılmaz Barlas da "Desteğini esirgemeyen, başta Başsavcımıza, Mehmet savcımıza, bizlerle ilgili güzel şeyler düşündükleri için çok teşekkür ediyorum. Bizlere verdikleri desteklerden, gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum. Yeni görev yerlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Gecede konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise böyle bir geceye davet edildiği için teşekkür ettiğini belirterek; "Türkiye bir bütündür, en ücra köşesi de bizimdir. Görev kutsaldır. Bu ülkede demokrasiyi yaşatmak, ülkeye sahip çıkmak adına ne görev verilirse, nerede verilirse gideriz. Zaten giden arkadaşlarımız da bunu tek tek söylüyorlar. Bir gerçek var Türkiye`de yaşaması gereken en önemli konulardan bir tanesi adalettir. Adaleti iyi dağıtırsak insanlar çok daha güvenli hissederler kendilerini. Çorlu`da adaleti dağıtan genas; 55 - 60 kilogram civarında, 170 boyunda hep diyorum 'Allaç arkadaşlarımızın bu adalet dağıtımlarından Çorluluların, herkesin hoşnut olduğu dağıtımdır" dedi.

Devlet malına el uzatanın elinin kesilmesi gerektiğini savunan Baysan, "Rahmetli İnönü`nün bir sözü vardır. Beyt-ül mala el uzatmayacaksınız diye. Ben her yerde her zaman söylüyorum. Beyt-ül mala kim el uzatırsa onun eli anında kesilsin. Ben kendim Ünal Baysan olarak bu sözün arkasındayım. Bu arkadaşlarımızı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Çünkü yeni yeni tanışıyorduk ama inanıyorum ki onların yerine gelen arkadaşlarımız da bu arkadaşlarımızın yokluğunu hissettirmeyeceklerdir. Başsavcımızın gidip gitmeyeceği belli değil, benim gönlüm kalmasından yana ama giderse ileride Başsavcımızın sayesinde Çorlulular olarak Adliye Binasına kavuşacağız.

Göreve geldiğimizin ikinci veya üçüncü günü Başsavcımızın bu düşünceleri ile kendisinden büyük bir destek alarak Adalet Bakanlığı müsteşarı ile görüştük Çorlu'ya çok güzel bir adalet sarayı için söz aldık. Bunun yapımı benim değildir, bunun en büyük destekçisi Çorlu'daki hakimler ve savcıları temsilen Başsavcıdır. Kendisine Çorlu'ya bir Çorlulu'dan daha çok sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Giden arkadaşlarımızın gittikleri yerlerde başarılı olmalarını diliyorum" şeklinde konuştu.
Gece Çorlu'dan ayrılan hakim, savcı ve adliye personeline plaket ve hediyelerinin verilmesinin ardından müzik dinletisi ile devam etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 17:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?