25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

HP'den 2 bin kişiye iş imkanı

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden HP (Hewlett Packard) 2 bin istihdama ulaşacak yeni bir yatırım için üretim ortağını Tekirdağ'a getiriyor.

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Foxconn Teknoloji Grubu (Foxconn) tarafından işletilecek ve Çorlu İlçesinde Avrupa Serbest Bölge içerisinde faaliyet gösterecek.

Bölgesel üretim tesisi, yaklaşık 60 milyon ABD Doları değerindeki yatırımla birlikte 2000 kişiye ulaşacak istihdam fırsatı sunacak. Tesiste; Türkiye, Orta Doğu ve bazı Avrupa pazarları için ayda ortalama 200 bin adet masaüstü bilgisayar üretilmesi planlanıyor. Tesisisin bu yıl içerisinde inşaatına başlanılarak önümüzde yıldan
itibaren üretime geçmesi hedefleniyor.

Valilik açıklamasında "Dünyadaki küresel ekonomik karmaşaya rağmen IT sektöründe dünyanın en büyüklerinden birinin, Türkiye ve Tekirdağ seçmesi ve yapılan yatırımla birlikte Tekirdağ'ın çevreci ve katma değeri yüksek bir teknolojinin yanında, nitelikli bir işgücü varlığının da oluşturacağı etki düşünüldüğünde, Tekirdağ'ın gelecek vizyonunun ne denli parlak olduğu açıkça ortaya koyuyor. Bu vesile ile İlimizin sahip olduğu potansiyelin farkında olarak katma değeri yüksek teknoloji yatırımlarını İlimize görmekten mutluluk duyduğumuzu belirterek, yatırımlara rehberlik konusunda gerekli hizmetin Valiliğimizce sağlanacağını kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 23:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?