20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

ilk adım atıldı


Çorlu Doğalgaz Dağıtım Projesi Temel Atma Töreni, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun katılımlarıyla gerçekleşti. Düzenlenen törende Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Turizm Bakanı Erkan Mumcu, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ahmet Kambur, CHP Tekirdağ Milletvekili Erdoğan Kaplan, Tekirdağ Vali Vekili Abdülkadir Karataş, Çorlu kaymakamı Mehmet Ali Ulutaş, Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin ve çok sayıda davetli katıldı.
Çorlu Şehitliği yanında bulunan ÇORDAŞ Şantiyesi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Bu günleri hasretle bekledik. Trakya'nın bakanı olarak buralara hizmet etmek boynumun borcu. Hükümet olarak Türkiye'yi doğalgaz ağı ile öreceğiz. Böyle ihalelere başladığımız zaman bunun altından kalkamazlar, sonu gelmez diyorlardı. Peki bu işler nasıl oluyor. Açık, şeffaf, rekabet ve özel sektörün dinamizmiyle oluyor. Çorlu doğalgazına temiz havasına, ucuz enerjisine kavuşuyor. Hükümet olarak hizmeti her tarafa götürme aşkı içersindeyiz. Bu gün Çorlu'ya getirdiğimiz doğalgazı daha sonralar Lüleburgaz'a, Çerkezköy'e, Tekirdağ'a, Edirne'ye yayacağız. Türkiye olarak enerjiye yılda 10 milyar dolar ödüyoruz. Bulunduğumuz bölgeler doğalgaz yönünden zengin. İnşallah onları çıkararak kendi kaynağımızdan faydalanacağız" dedi.
Konuşmasında turizm ihaleleri konusuna değinen Bakan Unakıtan, "Göreceksiniz en kısa zamanda aşağı yukarı 35 bin yatak kapasitesi turizmimize eklenecek milyarca lira dolar turizmden bütçemize eklenecek. Şimdi buradan Çorlu Belediye Başkanı'na sesleniyorum. Belediye başkanlarının partisi seçim zamanında olur. Ama ondan sonra asıl olan hizmettir. Ben de Trakya'nın bakanı olarak her zaman Belediye Başkanımızın yanındayım. Bundan sonraki yatırımlarda her zaman yanındayız" diye konuştu.
Törende konuşan Turizm Bakanı Erkan Mumcu ise, "Çorlulular Türkiye'nin en ucuz doğalgazını kullanıyor. Peki İstanbul'un Ankara'nın ne günahı var. Çünkü daha önceki sisteme göre şimdi verimlilik farkı var. Birincisi şeffaf ihale hukuka uygun, ikincisi özel sektörün bakış açısı, üçüncüsü özel sektörün girişimci gücü ve risk alma kabiliyeti" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından her iki bakan ve Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, sembolik olarak çelik borulara kaynak yaptı.
(SŞ-AÇ-EY-HAN-DE-Y)
27.06.2004 17:07:43 TSI
NNNN
 
iha-tekirdağ
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2004 Pazartesi 13:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?