18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Kadın sağlığı eğitimi

Çorlu Belediyesi, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı ve Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle organize edilen "Kadın Sağlığı" konulu eğitim toplantısı, Çorlu 75. Yıl 1 Kasım İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Altunkozaoğlu, Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Akif Topaloğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Dinçer Tuna, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Karaca, Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aysel Ergüney, okul idarecileri ve eğitime tabi olacak kadınlar katıldı.

Kadın Sağlığı Eğitimi programı çerçevesinde bir konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, kadınların toplumdaki önemine değindi.

Başkan Ersin, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 'dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez' sözleriyle Türk kadınının ülkemiz kuruluşunda ve kalkınmasında üstlendiği rolü en iyi şekilde dile getirmiştir. Sizler, Kurtuluş Savaşında yanındaki yaşlı bir ninemizin küçük çocuk yerine mermileri battaniyeye sardığını görüp, 'Neden çocuğu değil de mermileri battaniyeye sardın' sorusuna, onlar devlet malıdır zarar görmesin. Belki bu mermilerden biriyle savaş kazanırız diyen bir ecdadın kızları, torunlarısınız. Daha önceleri kendilerine evlerinde yemek pişirmeleri, çocuk doğurmaları ve çocuklarına annelik etmeleri gibi çeşitli görevler yüklenmiş kadınlarımız; Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla medeniyetin emrettiği, medeniyetin
getirdiği yeniliklere adapte olmuşlardır" dedi.

Çorlu Belediyesi olarak kadınlarımızın toplumsal yaşama katılımını sağlamak adına meslek edindirme kursları veriyoruz diyen Ersin, "Kurslar neticesinde başarılı kursiyerlerimizin iş yönlendirmelerini yapıyor, Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde verdiğimiz bilgisayar, yabancı dil, takı tasarım, tiyatro, çeşitli enstrüman, Latin dansları vb. gibi bir çok kurs ile vatandaşlarımızın kişisel gelişimine katkıda bulunuyoruz. Söz konusu kurslarımızdan binlerce mezun verdik, halen de binlerce kursiyerimiz kurslarımızda eğitimine devam etmektedir. Buradan herkesi sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda düzenlediğimiz vatandaş odaklı ücretsiz kurslarımıza davet ediyorum. Bizlere ulaşarak sıkıntılarınızı dile getirmenizi diliyorum. Çünkü sizlere hizmet etmek bizim en büyük görevimiz. Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Kadın Meclisi yetkililerine ulaşarak dertlerinizi bizlere aktarabilirsiniz. Biz sizler için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" diye konuştu.

Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin'in konuşmasının ardından görevlendirilen uzman eğitimciler tarafından Kadın Sağlığı Eğitim programına katılan kadınlara program kapsamında bilgiler verildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 15:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?