22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORLU - TEKİRDAĞ

'Kamuyu zarara uğratmadık'

Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, Başkan Yardımcıları Soner Demir, Hüseyin Alan ve Erdoğan Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 17 kişinin cep telefonlarının dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından kamuyu zarar uğratmadıklarını ve Cumhuriyet savcılığından kendilerine konuya ilişkin yapılan tebligatın hileyle hurdayla uğraşmadıklarının kanıtı olduğunu söyledi.
 
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, aralarında Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, Başkan Yardımcıları Soner Demir, Hüseyin Alan ve Erdoğan Yıldız, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Çimen ile Çorluspor eski başkanı ve Çorlu Kültürspor Kulübü Başkanı Ali Bulut'un da bulunduğu 17 kişinin telefonlarının 3 ay boyunca dinlendiği ortaya çıktı.
 
Çorlu şehiriçi taşımacılık sözleşmesinin süresinin menfaat karşılığı ihale yapılmaksızın uzatılacağı duyumunun alınması, ihalelere fesat karıştırıldığı, imar planlarının hiçe sayılarak menfaat karşılığı ruhsat verildiği ve bu iddiaları gündeme getirip haber yapan gazetecilerin darp ettirildiği konularında çalışmalar yapıldığı bildirildi. Çalışmalar sonucu çıkar sağlayıp devleti zarara uğrattıkları hususunda şahısların tespiti ve yakalanması, olayın aydınlatılması ve delillerin toplanması için Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Çorlu Cumhuriyet Savcılığı'ndan talebi üzerine Çorlu Sulh Ceza Mahkemesi'nden şüphelilerin cep telefonlarının dilenmesi için karar alındığı ve kararın ardından aralarında Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin'in de bulunduğu 17 kişinin telefonlarının 3 ay boyunca dinlendiği öğrenildi.
3 aylık dinlemenin ardından Çorlu Cumhuriyet Savcısı Muhittin Bayırköylü imzasını taşıyan "Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar" cep telefonları dinlenen kişilere tebliğ edildi. Kararda emniyet görevlilerince tutulmuş olan dosya içerisindeki tutanaktan da şüphelilerin belirtilen telefonları ile bu dinleme süresi içerisinde yapmış oldukları görüşmelerin incelenmesinde gerek kararın alınma sebebini ihtiva eden suçlar, gerekse 5271 sayılı Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 138. maddesinin 1 ve 2. fıkralarındaki hususları içeren suç unsuru taşıyabilecek görüşmelerin yapılmadığının görüşme kayıtlarının çözümlerinden anlaşıldığı belirtildi. Kararda şüphelilerin mevcut delil durumu ve dosya kapsamına göre belirtilen suçları işlediklerine dair haklarında kamu davası açılmasını gerektirecek delil elde edilemediğinden, şüpheliler hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı kaydedildi. 

3 ay boyunca telefonlarının dinlendiğini inkar etmesinin söz konusu olmadığını kaydeden Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, savcılığın görevini yaptığını, asılsız iddiaları ortaya atanların ise talimatları ağabeylerinden aldıklarını dile getirdi. Çorlu'da ilk defa 19 ihalenin açık olarak kendi dönemlerinde yapıldığını kaydeden Başkan Ersin, "Bu Çorlu'da ilk defa oldu. İhalelerin ne kadar şeffaf, erişilebilir ve herkese açık olduğunun göstergesidir. İhaleleri kamuoyunda, gazetelerde ilan ederek herkesin eşit şartlarda yarıştığı platforma taşıdık. Devleti zarara uğratmadık, 1 masa alıyorsak bile açık ihale ile aldık" dedi.
 
Çorlu Cumhuriyet Savcılığı'nın görevini yaptığını ifade eden Ersin, "3 aylık araştırma sonunda ortaya çıkan sonuç hileyle, hurdayla uğraşmadığımızın kanıtıdır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Ali Dibo'ları Çorlu'da bulabilirsek düşüncesiyle, CHP'li belediyelerde de Ali Dibo var diyebilmek için bunu yaptılar. Ancak bunu yapanların suçu yok, ağabeyleri yapmalarını istedi. Biz o ağabeyleri de biliyoruz. Kim olduklarını çok iyi biliyoruz" diye konuştu. 

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan talebi üzerine Çorlu Sulh Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararla telefonları dinlenerek haklarında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilen kişiler şunlar: "Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, Soner Demir, Hüseyin Alan, Erdoğan Yıldız, İbrahim Uncu, Murat Pekcan, Gültekin Gölkenli, İrfan Baduralkan, Nurten Genç, Erdoğan Adıgüzel, Tekin Adıgüzel, Coşkun Keskin, Talat Keskin, Muhammet Balaban, Nurullah Saka, Ali Bulut, Yılmaz Çimen".
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 13:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?