18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Kardeşlerin hazin sonu

Dün gece meydana gelen olayda Yıldırım ve Ayhan Oğuz isimli kardeşler sobadan sızan gazdan zehirlenerek yaşamlarını yitirdiler.

Çorlu Kemalettin Mahallesi Halit Ziya Uşaklıgil Caddesi Tuğlalı Çeşme Altı Sokak numara 49`da ki evlerinde aynı odada uykuya yatan iki kardeş bir daha uyanamadı.

Çorlu Endüstri Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencisi olan 15 yaşında ki Yıldırım Oğuz ile Çorlu 75. Yıl Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi olan 11 yaşında ki Ayhan Oğuz`u sabah okullarına göndermek için odalarına kaldırmaya giden anne Nurhayat Oğuz çocuklarının odada hareketsiz şekilde yattıklarını görünce hemen eşine ve acil servis ekibine haber verdi. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan 112 acil servis ekipleri iki kardeşin de sobadan sızan gazdan zehirlenerek yaşamını yitirdiklerini belirledi.

Haberi duyan anne Nurhayat Oğuz ile inşaat ustası 38 yaşında ki baba İbrahim Oğuz adeta yıkıldı.

Okullarında sevilen başarılı birer öğrenci oldukları belirtilen Oğuz kardeşlerden Yıldırım Oğuz`un okul takımlarında görev aldığı yeni okulu Endüstri Meslek Lisesinde de okul futbol takımına girmek için uğraş verdiği kaydedildi.

Oğuz kardeşlerin ölümü ailesini, okul arkadaşlarını, öğretmenlerini derin üzüntüye boğdu.

Çorlu`da bu zamana kadar soba zehirlenmesi sonucu ölüm olayı olmadığına dikkat çeken yetkililer; “Oğuz kardeşlerin ölümü soba zehirlenmesi olarak Çorlu`da son yıllarda görülen ilk olay. Kardeşlerin bu şekilde ölümü herkesin üzüntüsünü bir kat daha arttırıyor. Ancak vatandaşlar soba yakma konusunda duyarlı olmalarını ve dikkatli davranmalarını istediler” Ayrıca zehirlenmeye esen lodos rüzgarlarının neden olabileceği kaydedildi.
Serdar ŞAHİN - Çorlu İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 19:23:47
Güncelleme :23 Aralık 2004 Perşembe 11:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?