18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Kasım Dal Çorlu'da

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kasım Dal, Çorlu’da Trakya bölgesinin diğer yerlerinde yaşayan göçmen vatandaşlarla bir araya geldi.

Çorlu Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Kasım Dal, kendisinin ilk defa böyle bir toplantıya katıldığını söyledi. Dal, "4 Ocak 1990 tarihinde 33 arkadaş bir araya gelerek bu partiyi kurduk. İlk seçimlerde kazanan 24 milletvekilimiz meclise gizlice girdi. Çünkü aşırı milliyetçiler kapıları kapatmış, arkadaşlarımızın içeriye girmesine izin vermemişlerdi. Sizlerin desteği ile ilerlemeye devam ediyoruz, ancak yolun sonunda değil, henüz yolun başındayız" dedi.

Kendilerinin Moskova ya da Londra’da siyasi eğitim görmediklerini, ancak siyaset yapa yapa bu noktaya geldiklerini belirten Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Kasım Dal, "İlk katıldığımız seçimlerde 21 belediye başkanlığı kazandık. Son yerel seçimlerde ise ilk defa iktidar ortağı olduk. Şu anda 23 milletvekili ve 29 belediye başkanımız var. 264 seçim bölgesinin tamamında aday gösterdik. İlk defa son seçimlerde Bulgar vatandaşlarından da destek gördük. Yine son seçimlerde ilk kez başkent Sofya’dan da aday çıkardık. İktidar ortağı olduğumuz 3 buçuk senelik dönemde, 5 binin üzerinde kadromuz yerini aldı. Gençlerimizin yüzde 85’i burada eğitim gördü. Partimiz çağdaş bir partidir ve gençlerle birlikte daha ilerilere gidecektir" diye konuştu.

Bulgaristan’da yaşayan vatandaşların sorunlarını zamanla halledeceklerini belirten Dal, "Bulgaristan’da yaşıyoruz. Bulgaristan vatandaşıyız. Ancak partimiz 3 buçuk yıldan bu yana koalisyon ortağı diye Bulgarlar’ın değiştiğini sanmayın. O kişiler uzaydan gelmedi. Hep aynı kişiler sadece Madrid’de Avrupa eğitimi görmüş, Avrupa kültürü almış bir kral geldi. Başka türlü zaten koalisyon ortağı olamayacaktık; bunu bilin. Ancak hep seçimlerden sonra bizleri aldattılar. 3,5 yıldan bu yana maalesef işlerin hepinse el atamadık. Çok uğraş verdik, ancak çözüm getiremedik. Zaten bu problemler 100 yıldan bu yana devam ediyor. Hak ve Özgürlükler Hareketi iktidar ortağı tamam ama 21 milletvekili ile bu problemlerin hepsine çözüm getiremedi. Çok mücadele veriyoruz. Önümüzdeki günlerde iki ülke arasında komisyonlar kurulacak ve Bulgar ve Türk bakanların bir araya gelerek, her türlü sorunu çözüme ulaştıracaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

çorlu
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 12:54:10
Güncelleme :13 Aralık 2004 Pazartesi 13:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?