18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Kaymakam yabancı çocukları ağırladı

ÇORLU KAYMAKAMI DURSUN YABANCI ÇOCUKLARI AĞIRLADI

Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 5 farklı ülkeden gelen yabancı öğrenci ve öğretmenleri ağırladı.

Romanya, Bosna Hersek Ukrayna, Polonya ve Bulgaristan'dan gelen öğrenci grupları ile öğretmenlerini makamında kabul eden Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, konuklarını İngilizce olarak "Türkiye'ye hoş geldiniz" diyerek karşıladı. Yöresel kıyafetler giyen yabancı çocuklarla tek tek ilgilenen ve onlarla kısa da olsa sohbet eden Kaymakam Dursun, "Sizleri ülkemizde görmekten dolayı son derece mutluyuz. Özellikle çocuklarımızın bayramı kutlu olsun. Buraya gelen öğretmen ve öğrencilerin şahsında ülkelerinizdeki çocukların bayramını kutluyoruz" dedi.

Zaman zaman tercümanlar aracılığıyla yabancı konuklarıyla konuşan Kaymakam Dursun zaman zaman da tercümanları devreden çıkararak konuklarıyla İngilizce olarak sohbet etti. 5 farklı ülkeden gelen çocuklarda kendilerine gösterilen ilgiden dolayı son derece memnun olduklarını ve Türkiye'yi çok beğendiklerini söyledi.

Bulgaristan'dan gelen öğrencilerle birlikte Çorlu'ya gelen Şumen'e bağlı Yenipazar Belediyesi'nin Belediye Başkanı Vasil Tonev de Türkiye`de olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Kaymakam Dursun`a teşekkürlerini sunan Tonev, "Bizlerle ilgilenen şoför arkadaşlardan, gezilerde gördüğümüz halka kadar herkesten son derece memnunuz. Sadece bir konuda şikayetimiz ve sıkıntımız var. Galiba programın sonunda çocukların bazıları dönmek istemeyecekler" diyerek olaya esprili bir şekilde yaklaştı.

Tonev Çorlu'dan gelecek olan çocukların da Bulgaristan da kendilerine misafir olabileceklerini dile getirdi. Konuk çocuklara hediyeler veren Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, yabancı konuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÇORLU KAYMAKAMI DURSUN YABANCI ÇOCUKLARI AĞIRLADI
ÇORLU KAYMAKAMI DURSUN YABANCI ÇOCUKLARI AĞIRLADI
ÇORLU KAYMAKAMI DURSUN YABANCI ÇOCUKLARI AĞIRLADI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 13:57:00
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 23:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?