24
Mayıs
2024
Cuma
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Kılıçdaroğlu'na destek

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA ÇORLU'DAN DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultayı'nda oy kullanacak olan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve İlçe Başkanı Emre Köprülü Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini, oylarını bu yönde kullanacaklarını, bunun içinde imzalarını verdiklerini söylediler. Baysan ve Köprülü bunu parti tabanının isteği ile gerçekleştirdiklerini de vurguladı.

CHP Çorlu İlçe Örgütü binasında konuyla ilgili olarak düzenlenen basına Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Başkanı Emre Köprülü, Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya ve Ahmet Sarıkurt, partinin yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ile partililerin katıldı. Toplantıda konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, parti tabanı istediği için Kılıçdaroğlu'na gönül rahatlığı ile destek verdiklerini söyledi.

Türkiye ve dünyada siyasi partilerin tek amacı bulundukları ülkeye hizmet etmek ve iktidar olmaktır diyen Başkan Baysan; "CHP tarihi bir kurultay yapacak. Bu kurultaya giderken maalesef beklenmedik olaylar da yaşanıyor. Genel Başkanımıza yapılan komplo olayı Genel Kurulumuzu daha da önemli hale getirdi. Bu olay er ya da geç aydınlanacak" dedi.

Baysan, "Kurultay delegesinin oyları şahsi oylar değil, tabanın ortak sesidir. Çeşitli toplantılar düzenleyip araştırmalar yaptık bunun sonucunda da insanların CHP'den beklentileri olduğu sonucuna vardık. Tekirdağ il genelinde CHP'nin 10 kurultay delegesi var biz bu açıklamayı kendi adımıza yapıyoruz ama aldığımız duyumlar ve iletişimlerimize göre Kemal Kılıçdaroğlu'nu ilimizdeki tüm delegeler destekleyecek. CHP bu değişimle birlikte iktidarı yakalayacak ve vatandaşların desteği ile oylarımızı

arttıracağız. En iyi kararı verdiğimizi düşünüyoruz bu karar ortak bir karardır. İmzalarımızı attık desteğimizi de bildirdik. İnancımız Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olacaktır" diye konuştu.

Partinin ikiye bölünmüş havası yaratıldığını savunan Baysan, CHP'nin yol ayrımında değil, maraton basamağının startında olduğunu söyledi. CHP'nin demokrasi sınavı verdiğine işaret eden Baysan, "Bu yarışın sonunda kimsenin küsmesi, kırılması gibi bir durum olmayacak, herkes el ele olacak. Kimse bu kurultayda ikilik, ayrışım beklemesin. CHP yükselince bazı kesimler rahatsız oluyor ve böyle beklentiler içine giriyorlar. CHP Genel Başkanlığı hem Kemal Kılıçdaroğlu'na hem de Türkiye'mize hayırlı olsun. Bizim

düşüncemiz Kemal Kılıçdaroğlu tek liste ile seçilecektir, inancımız ve beklentimiz bu yöndedir. CHP delegeleri tek bir isimde toplanacak büyük ihtimalle tek adayla seçime gidilecek ve değişim vatandaşların istediği şekilde gerçekleşecek. Kimse partinin ikiye bölüneceğini ummasın böyle bir beklentiye girmesin. Partide ikilik olduğunu kabul etmiyorum. Parti tabanı istediği için gönül rahatlığı ile destek veriyoruz. İlk destek veren ilçelerden biriyiz" şeklinde konuştu.

 

"OYLARIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA"

Basın toplantısında konuşan CHP Çorlu İlçe Başkanı Emre Köprülü ise kurultay sürecindeki partilerinin 22 - 23 Mayıs 2010 tarihlerinde Ankara`da Büyük Kurultay gerçekleştireceğini ifade ederek, "Genel Başkanımızın istifası sonucunda boşalan Genel Başkanlık için şimdiye kadar 1 isim adaylığını açıkladı. Tekirdağ il örgütünde 10 kurultay delegesi bulunuyor bu delegelerden ikisi Çorlu`dan biri ilçe başkanı olarak benim bir diğeri de belediye başkanımız Ünal Baysan. Oy kullanıp irademizi ortaya koyarken Çorlu

ve Tekirdağ`da bulunan tüm partililerimizin ortak iradeleri ile hareket etmeyi ilke edindik. Yönetim ve parti tabanı ile yaptığımız toplantıların ardından bizler CHP Genel Başkanlığı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklenmesi yönünde karar aldık. Bu doğrultuda imzalarımızı da verdik.

Parti ve ülke için hayırlı olacağını düşünüyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu isminde uzlaşma sağladık Tekirdağ İl Başkanlığımız da Kemal Kılıçdaroğlu`nu destekleme kararı aldı. Kurultayda oylarımız Kemal Kılıçdaroğlu'na. Bunu partililerimiz biliyordu biz kamuoyuyla da paylaşmak istedik" dedi.

Köprülü, Kemal Kılıçdaroğlu için Tekirdağ genelinde ilk imzayı Çorlu'nun attığını da ifade ederek, "Ülke genelinde de destek veren örgütlerin başında geliyoruz" diye konuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA ÇORLU'DAN DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 16:15:00
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 19:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?