18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

'Kıyamet alametleri reyting malzemesi yapılıyor'

Çorlu İlçe Müftüsü Zakir Uzun yaptığı açıklamada, kıyamet alametlerinin reyting malzemesi yapılması konusundaki sıkıntısını dile getirdi.

"Son günlerde bazı televizyon kanallarında yapılan programlarda ne yazık ki kıyamet alametleri reyting malzemesi olarak kullanılıyor" diyen Çorlu İlçe Müftüsü Zakir Uzun, "Kıyamet gününü sadece Allah bilir. Bu konuda tarih ve zaman olarak Peygamberlerimizin dahi bilgisi yoktur. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) hadislerinde 31 adet küçük alamet, 10 adet de büyük alamet buyurmuşlardır" dedi.

Uzun, "Bunların en iyi şekilde öğrenilmesi için başvurulması gereken kişiler din alimleridir. Din alimleri dururken bunları televizyon kanallarında falcılara sormalarına anlam veremiyorum. ’Kuran-ı Kerim’in şifresini çözdük’ diyenlere Kuran zaten gerekli cevabı veriyor. Ayetler ve sureleri ebcet hesaplaması denen yöntemlerle çözdüklerini ifade edenler halkı kandırıyor ve kafalarını karıştırıyor. Kuran-ı Kerim zaten açıktır ve her harfi pek çok anlam ifade etmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 16:31:33
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 11:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?