18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Kızılay'dan din görevlilerine eğitim

KIZILAY'DAN DİN GÖREVLİLERİNE EĞİTİM

Türk Kızılayı tarafından başlatılan "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma" projesi kapsamında Çorlu'da bulunan imamlar ve din görevlilerine seminer verildi.

Çorlu'da ilk olarak her okuldan iki öğretmenin katılımıyla öğretmenlerden başlatılan eğitimlerde daha sonra Çorlu ilçe merkezin ile köylerinde bulunan muhtarlar bilgilendirildi. Son olarak da Çorlu`da bulunan imamlar ve din görevlilerine yönelik olarak eğitim verildi.

Çorlu Müftlüğü Konferans Salonu`nda gerçekleştirilen eğitim seminerinde Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi görevlileri tarafından imamlar ve din görevlilerine deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapacakları anlatıldı. Din görevlilerine cemaatlerine aktaracakları bilgileri konusunda da açıklamalar yapıldı.

Proje kapsamında 118 öğretmen, 26 muhtar ve 50 imam ve din görevlisinin eğitim aldığını kaydeden yetkililer, projenin amacının olası afetlerde zararları azaltmak için toplum liderleri aracılığı ile toplumda afetlere karşı hazırlıklı olma ve sosyal sorumluluk bilinci oluşturmak olduğunu kaydettiler. Eğitimin sonunda Kızılay görevlileri tarafından seminere katılanlara sertifika ve kitap verildi.

KIZILAY'DAN DİN GÖREVLİLERİNE EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 12:28:01
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 23:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?