22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Kursiyerlerden 'Kadınlar Günü' kermesi

Çorlu Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda öğrenim gören kursiyerlerin el emeği ürünlerinden oluşan kermes, belediye girişinde açıldı. 

Kursiyerler 8 Mart gününe kadar açık kalacak kermesten elde edecekleri gelirle aile ekonomilerine katkı sağlayacak. 

Çorlu Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde açılan takı tasarım, ahşap boyama, cam vitray, rölyef ve seramik kurslarında öğrenim gören kursiyerlerin ürettikleri ürünler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla satışa sunuldu. 

Çorlu Belediyesi Kültür Müdürlüğü Genel Sanat Yönetmeni İrfan Baduralkan, tüketen değil üreten toplum bireyleri oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Kursiyerlerin ürettikleri ürünleri düzenlenen kermeste satarak aile ekonomilerine katkı sağladıklarını anlatan Baduralkan, "3 günlük kermeste kursiyerlerimiz ürünlerini hem sergileyecek hem de satacak böylece aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunmuş olacaklar" dedi. 

Çorlu Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda 2 bin 350 öğrencinin 26 öğretmen nezaretinde çalışmalarını sürdürdüğünü de anlatan Baduralkan, "Haftanın her günü kurslarımız mevcut. Çorlu Belediyesinin bulunduğu hizmet binası sosyal ve kültürel faaliyetler amacıyla tüm halkımıza açık kültür sarayı haline dönüştürülecek" diye konuştu.
İha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 14:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?