24
Mayıs
2024
Cuma
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Kutlu Doğuma 'güllü' kutlama

20-27 Nisan Kutlu Doğum Haftası kapsamında Çorlu’da düzenlenen etkinliklere katılan tüm bayanlara Çorlu İlçe Müftülüğü tarafından gül dağıtıldı.

Çorlu Belediyesi düğün salonunda Çorlu İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinliğe binlerce bayan katıldı. Etkinliklerde katılan bayanlar için, imam hatipler tarafından ilahiler okundu. Ney dinletisi ve Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından, söz alan Çorlu İlçe Müftüsü Zakir Uzun gördüğü kalabalık karşısında heyecanlandığını ve çok duygulandığını ifade ederek, "Peygamber Efendimiz’i (SAV) tanımalıyız, bunun yanı sıra Efendimiz’i (SSAV) anlamalıyız. Ancak Peygamber Efendimiz (SAV) çıkıp gelse halimizi bir görse, hele bir de gece evimizde kalsa sabah namazına kalktığında evin içinde mışıl mışıl uyuyan gençleri görse yüzüne nasıl bakacağız? Evde çocuklarınıza İslamı, Kur’an-ı Kerim’i, Peygamber Efendimiz’i (SAV) sizler sevdireceksiniz. Bu sizin göreviniz, bu konuda size büyük görevler düşüyor" dedi.

Daha sonra söz alan Tekirdağ İl Müftüsü Rıza Deniz ise, bayanlara gül dağıtılmasına dikkat çekerek, "Peygamber Efendimiz (SAV) gülle anılıyor. Bu yüzden biz de güllü isimler ağırlıktadır.
Kızlarımıza Gül, Gülşen, Gülşah, Ayşegül, Fatmagül; erkeklerimize de Peygamber Efendimiz’in (SAV) isimlerinden olan Ahmet, Mahmut, Muhammed, Mustafa gibi isimler koyarız. Ben bugün bu salonda toplanan binlerce insanı görünce gerçekten duygulandım. Buraya gelen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum" diye konuştu.

Çorlu Belediyesi düğün salonunda Çorlu İlçe Müftülüğü tarafından tertiplenen kutlama programı, okunan şiirler, yapılan konuşmalar ve ilahilerle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 15:36:34
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 15:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?