31
Mayıs
2024
Cuma
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Liseden şehitlere vefa

Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi, okul bünyesinde oluşturulan Endüstriyel Otomasyon bölümündeki 5 atölyeye, okuldan mezun olduktan sonra şehit düşen öğrencilerinin isimlerini verdi. Şehitlerin isimlerini taşıyan atölyelerin açılışında duygu yüklü anlar yaşandı. 

Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından oluşturulan Endüstriyel Otomasyon bölümündeki 5 atölye, okulun 6 şehidinden Sedat Uysalcan, Çağatay Şimşek, Seyhan Yılmaz, Yalçın Gütmen ve Ahmet Çelekoğlu adına tanzim edildi. Şehitlerin isimlerinin verildiği atölyelerin açılışını, Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, Milli Eğitim Şube Müdürü Dinçer Tuna ve Okul Müdürü Caner Baysal gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Başkan Ersin, öğrencilerin yeni teknoloji ile tanışacağı atölyelerin eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Ersin, atölyelere şehit isimlerinin verilmesinin de ayrı bir anlam ifade ettiğini söyledi. Kendisi gibi Paşaköy doğumlu olan Şehit Seyhan Yılmaz'ın adının verildiği atölye önünde bir süre duran ve Şehit Seyhan Yılmaz'ın fotoğrafını inceleyen Başkan Ersin, "Seyhan benim sıra arkadaşımdı. İlkokulda 5 yıl boyunca aynı sırada eğitim gördüm" dedi. 

Okul yetkilileri, kayıtlı okul öğrencilerinden 6'sının değişik tarihlerde şehit olduğunu, bu şehitlerden 5'inin isminin atölyelere verildiğini ve bir şehidin isminin ise yeni tefriş edilen okul kütüphanesinde yaşatılacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 16:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?