25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Mallarının izini hafiye gibi sürdü

ÇALINTI ÇEKLE DOLANDIRILAN ESNAF MALLARININ İZİNİ HAFİYE GİBİ SÜRDÜ

Bursa`da faaliyet gösteren Çiftyıldız Mermer şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yıldız, İstanbul firması olarak bildiği bir inşaat şirketine yaptığı 90 bin TL`lik mermer satışı sonrası aldığı çeklerin sahte olduğunu belirleyince mallarının izini sürmeye başladı. İbrahim Yıldız mermerlerinin Çorlu`da olduğunu tespit ederek Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Çiftyıldız Mermer Otomotiv Gıda İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile İstanbul firması olarak bildikleri Y. İnşaat arasında mermer satımı konusunda anlaşma yapıldığını belirten İbrahim Yıldız, "Anlaşmanın ardından 90 bin TL tutarındaki mermerler Y. inşaat firmasına teslim edildi. Sahibinin Y.Ç. olduğunu bildiğimiz firmanın İstanbul firması olduğunu söylemişlerdi. Mermerlerin karşılığında verdikleri çekleri bankalardan araştırdık. 32 bin TL`lik kısım ile ilgili herhangi bir sorun bildirilmedi ancak yaklaşık 60 bin TL`lik bölümü kapsayan çeklerin çalıntı çek olduğu bildirildi" dedi.

Çeklerin çalıntı olduğunun tespit edilmesinin ardından firmanın ve sattıkları malların peşine düştüklerini de kaydeden Yıldız, "Dolandırılmış olduğumuzu anladık. Dolandırılmanın da verdiği telaşla mallarımızın ya da paramızın peşine düştük. Mermerlerin Çorlu`da bir yere teslim edildiğini belirledik. Ardından Çorlu`da yaptığımız araştırmalarda Y. inşaat`a sattığımız mermerlerin M.D. adlı bir işletmeciye satıldığı bilgisine ulaştık. Mermerlerin konulduğu alanı da belirledik ve avukatımız aracılığı ile sorumlular hakkında Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

M.D.`nin mermerleri Y. İnşaat yetkilisi olarak bildikleri Y.Ç.`den aldığını kabul ettiğini de sözlerine ekleyen İbrahim Yıldız, "Ticareti dolandırıcılıklarına kılıf olarak kullanan emek hırsızlarının yaptıklarının yanına kar kalmaması gerekiyor. İleride bizim gibi dürüst başka tacirlerin de canlarının yanmaması için çek karşılığı ticaret yapanları dikkatli davranmaya davet ediyorum. İnce eleyip sık dokusunlar sonra bizim düştüğümüz durumlara düşmesinler" şeklinde konuştu.

ÇALINTI ÇEKLE DOLANDIRILAN ESNAF MALLARININ İZİNİ HAFİYE GİBİ SÜRDÜ
ÇALINTI ÇEKLE DOLANDIRILAN ESNAF MALLARININ İZİNİ HAFİYE GİBİ SÜRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 12:48:04
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 14:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?