19
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Mobil Emlakçı sıkıntısı

Oda olarak üyelere yönelik yapılan çalışmalardan da bahseden Başkan Kurt, 1997 yılında kurdukları Çorlu Emlakçıları Koruma ve Yaşatma Derneğini ihtiyaçtan dolayı 2000 yılında Trakya Bölgesine yararak Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği adını verdiklerini söyleyerek; “Çorlu merkez olmak üzere Edirne, Lüleburgaz ve Çerkezköy şubelerimiz faaliyettedir. Bu şubelerde 400`ü aşkın üyemiz var” dedi.

Bölge emlakçıları olarak sıkıntılarının başında mobil emlakçılar ya da ayakçılar olarak tabir edilen ve emlakçılık işini bir cep telefonu ile yapan kişilerin geldiğini kaydeden Başkan İlhan Kurt; “Çorlu`da bile beni tanıyan, başkan olduğumu bilen bazı kişiler “elimizde yer var, beraber ekmek yiyelim” diyebiliyorlar. Ancak bunlar hep satılık yer getirirler, mal alacak müşteri getirmezler.

Müşteriye zaten biz yer buluyoruz. Bazı arkadaşlar bunlara hala taviz veriyorlar. Ofislerine bile sokmamaları gerekir. Biz bu tür kişilerle bir çok şekilde uğraşıyoruz. Şehrin muhtelif yerlerine astıkları kiralık – satılık ilanlarını söküyoruz, hatta bunları biriktiriyoruz. Camlarına kiralık – satılık yazan esnafı bizzat giderek bir sefere mahsus uyarıyoruz, yaptığının yanlış olduğunu emlakçı dışında bunun kimse tarafından yapılamayacağını belirtiyoruz. Buna uymayanların fotoğrafını çekip vergi dairesine bildiriyoruz. Topladığımız, biriktirdiğimiz usulsüz ilanlarda bu kimselerin telefon numarası yazıyor. Satılık ve kiralık yerler ayrı bölgelerde olduğu için bu kimselerin gizlice emlakçılık yaptıkları ortaya çıkıyor. Çorlu ilçesi olarak buradan başlayarak Sayın Kaymakamımızı ziyaret ederek sorunlarımızı dile getireceğiz. Daha sonra diğer il ve ilçelerde valilerimize, kaymakamlarımıza, ve vergi dairesi müdürlerimiz ile tapu müdürlerimize konuyu bildirmeyi düşünüyoruz. Bu nedenle bütün emlakçı arkadaşlarımıza boyna takılan fotoğraflı kimlikler yaptık. Bu kimlikler de arkadaşımızın emlakçı olduğu, hangi bölge de görev yaptığı, vergi numarası ve kayıtlı olduğu vergi dairesi açıkça belirtiliyor. Ayrıca yine Çorlu Belediyesine yazı yazarak, duvarlara, minibüs duraklarına, telefon direklerine kiralık – satılık ilanı asarak çevreyi kirletenlerin cezalandırılmalarını isteyeceğiz” dedi.  

Serdar ŞAHİN - Çorlu
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2004 Salı 22:49:04
Güncelleme :8 Eylül 2004 Çarşamba 09:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?