23
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Müftülükten, 'anti misyoner' kampanya

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde, Müftülük tarafından, "Misyonerliğe Karşı Kuran-ı Kerim Oku-Okut Kampanyası" başlatıldı. Müftü Uzun, 44 camide yürülen kampanyaya bayanların daha fazla ilgi gösterdiğini söyledi.

Çorlu ve köylerinde yer alan 44 camide, Kuran-ı Kerim okuma kampanyası başlattıklarını ifade eden Çorlu İlçe Müftüsü Zakir Uzun, "Ülkemizin her bölgesinde misyonerlik faaliyetlerinin su yüzüne çıktığı bu günlerde, kendini manevi boşlukta hisseden vatandaşlarımıza yol gösterici olmak, dinimizin emir ve yasakları ile gereklerini öğretmek için bu kurslarımızı düzenledik. Camilerimize namaz için gelen kişiler hep aynı kişiler. Misyonerlik çalışmaları içerisinde olanlar bu kişileri etkileyemezler, ancak kendini manevi boşlukta hisseden bizlerin ulaşmakta zorluk çektiği insanları kolaylıkla etkileyebilirler. Bu yüzden kendini manevi boşlukta hisseden, yalnız kalan vatandaşlarımızı misyoner çalışmalardan uzak tutmak için camilerimizde Kuran-ı Kerim oku-okut kampanyası düzenledik" dedi.

44 camide birden kampanyanın devam ettiğini de ifade eden Müftü Uzun, "Özellikle köylerde ve bazı mahallelerde bayanlar kampanyaya daha fazla ilgi gösteriyor. Kuran okumak için camilerimize her yaştan insan geliyor. Kuran-ı Kerim oku-okut kampanyası ile kadın ve erkeklerimize kutsal kitabımızı tanıtacağız. Ayrıca görevlilerimiz aracılığı ile kıraatlarda okunan duaların düzeltilmesini, eksiklerin giderilmesini sağlayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 13:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?