26
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Müslümanlara gıyabi cenaze namazı

İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybedenler için Çorlu'da Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Süleymaniye Camii'nde kılınan cuma namazının ardından Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde şiddetli yağmura rağmen cami avlusunda toplanan 100 kadar kişi, Gazze'de ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazının ardından Anadolu Gençlik Derneği basın sözcüsü Murat Vakitçi, Filistin bayrakları ve afişler eşliğinde basın açıklaması yaptı. Bu büyük vahşete ve soykırıma seyirci kalmalarının mümkün olmadığını söyleyen Vakitçi; "Bütün bu saldırıları bütün şiddetiyle lanetliyoruz. Dünya, tarihinin en vahşi soykırım girişimlerinden birine sahne oluyor. Irkçı emperyalistlerin başını çektiği İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde bir soykırım gerçekleştiriyor. Siyonistler, insan haklarını karakterlerine uygun bir şekilde ihlal etmeye devam ediyor. Zalim işgal güçleri, tasallutlarıyla çocuklara, kadınlara varana kadar herkese, her türlü saldırıda bulunmayı sürdürüyor. Hükümet, zulme daha fazla ortak olmamak adına İsrail'le olan bütün diplomatik, ticari ve askeri ilişkilerine son vermelidir.

Başbakan, Büyük Ortadoğu Projesi eşbaşkanlığından derhal istifa etmeli ve Yahudi lobilerinden aldığı cesaret madalyasını geri iade etmelidir. Bu saldırılar kimin dost kimin düşman olduğunu açıkça belli etmiştir. Senelerdir Müslüman kardeşlerimize yapmadıkları işkenceyi bırakmayan İsrail'le dost olunamayacağı bu saldırılarla bir kez daha görülmüştür. Bu açıdan Meclis'teki Türk İsrail dostluk grubunun bir hükmü kalmamıştır, derhal lağvedilmelidir" dedi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi altında yapılan basın açıklamasının ardından 'Kahrolsun İsrail' sloganları atan grup sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 15:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?