27
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Öğrencilerin kumbara heyecanı

ÖĞRENCİLERİN KIZILAY KUMBARASI HEYECANI

Türk Kızılayı Genel Merkezi ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirilen "Kızılay Kardeş Kulübü Teşkili ve Kızılay Kardeş Kulübü Kumbarası" projesi kapsamında Çorlu'daki okullarda Kızılay Kumbarası dağıtımlarına başlandı.

Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Selime Dodurka ve Kızılay yetkilileri, "Yaşım Küçük Kalbim Kocaman" ve "Biriktiriyorum, Arkadaşlarıma Okul Yaptırıyorum" sloganları ile yürütülen bu çalışmada Çorlu Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda kumbara dağıtımı gerçekleştirdi.

Projenin amacını aktaran Kızılay Çorlu Şube Başkanı Dodurka, ilköğretim çağındaki çocuklar arasında Kızılayın benimsenerek sosyal dayanışma ve yardımlaşma anlayışının geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi. Dodurka; "Kızılay faaliyetlerine katılımlarını özendirmek ve desteklemek üzere okullarda bazı etkinlikler düzenliyoruz. Çocukları tutum ve tasarrufa yöneltmek, yaptıkları birikimleri insani faaliyetlere katkıda bulunabilecek yerlerde kullanma imkânı vermek, yardımlaşma bilincini arttırmak ve sosyal

sorumluluk sahibi bireyler olarak girişimlere katkıda bulunmalarına çaba harcıyoruz" dedi.

Unutulan kumbara geleneğinin Kızılay ile canlandığını da sözlerine ekleyen Dodurka; "Tüm Türkiye'yi kapsayan, çocuklarımıza dayanışma, tasarruf ve paylaşım bilinci kazandırma ana fikriyle yola çıkılan kampanya çerçevesinde toplanan harçlıklarla, ülkemizde okul açığı bulunan ve kurayla belirlenen bir yere her yıl bir okul yapılması hedefleniyor" şeklinde konuştu.

Kızılay görevlileri ve öğretmenler tarafından dağıtılan Kızılay kumbaralarını alan öğrencilerin mutlulukları ise gözlerine yansıdı.

ÖĞRENCİLERİN KIZILAY KUMBARASI HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 17:48:02
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 19:38:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?