19
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Okul önlerindeki satıcılara baskın

OKUL ÖNLERİNDEKİ SATICILARA BASKIN

Çorlu'da okulların çevresinde açıkta yiyecek satışı yapıldığı ihbarı üzerine baskın düzenlendi. Zabıta ekipleri ile satıcılar arasında zaman zaman kovalamaca yaşanırken, açıkta satılan çok sayıda yiyecek ve içeceğe el konuldu.

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne, okulların çevresinde yiyecek satıldığı ve öğrencilerin öğle yemeklerinde bunlardan yediği ihbarı ile harekete geçen ekipler Çorlu'da bulunan liselerin çevresinde operasyon düzenledi. Çok sayıda zabıta ekibinin görev aldığı operasyonda zaman zaman yiyecek satıcıları ile görevliler arasında kovalamaca yaşandı.

Yeni Sanayi Sitesi altına taşınan ve eski Kamyon Garajı yanında bulunan Mimar Sinan ve Anadolu Öğretmen Liseleri'nde çok sayıda öğrenci bulunması bazı yiyecek satıcılarının iştahını kabarttı. Kamyonet tarzı araçlarla ve motosikletlerle gelerek gizlice okul çevresinde yiyecek satışı yapan şahıslara zabıta ekipleri göz açtırmadı. Saatler süren takibin ardından okullara yiyecek getirdiği tespit edilen araçları durduran ve yiyeceklere el koyan zabıta ekipleri, kaçan şahısları yakalamak içinde çaba sarf etti.

Poşetlere sarılarak öğrencilere 1,5 ile 2 TL'ye satış yapmaya çalışan şahıslar takibe alındı. Öğrencilerin sadece karnını doyurmak adına aldıkları ancak yiyeceklerin içerisinde ne olduğu belli olmayan şeyler nedeniyle çalışma başlatan ve üzerinde hassasiyetle duran Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin bu tür yiyecek satan kişilere rağbet etmemesini istedi.

Mimar Sinan ve Anadolu Öğretmen Lisesi çevresinde görev alan çok sayıda zabıta ekibi, ağaçların arasına saklanarak yiyecek satıcılarının gelmesini bekledi. Okul çıkış zili ile araçlar ve motosikletler ile gelmeye başlayan yiyecek satıcılarına zabıta ekipleri şok baskın düzenledi. Hamburger, tavuk döner ve sandviç tarzı yiyecekler getirerek okul çevresinde ve ağaçların altında öğrencilere satış yapmaya çalışan şahıslar Zabıta Müdürlüğü'ne götürülürken, satılmaya çalışılan yiyeceklere de el konuldu.

Yeni Çorlu Lisesi civarını da kontrol eden zabıta ekipleri, öğrencilerin kuyruğa girdiği ve 1 TL'ye satın aldığı tavuklu pilav satan seyyar satıcıyı durdurdu. Üretim izni olmadığı ve seyyar yiyecek sattığı gerekçesiyle arabasına el konulan pilav satıcısı uzun süre zabıta ekipleri ile tartıştı. Pilavcının çevresindeki öğrencilere de nasihat eden zabıta ekipleri, ne olduğu ve nerede üretildiği belli olmayan yiyecekleri satın almamalarını istediler.

Okul çevrelerinde yiyecek satıcılarına operasyon düzenleyen zabıta ekiplerine zaman zaman dert yanan öğrenciler; "Bırakın yiyelim, okuldaki kantin çok pahalı, en azından bunlarla karnımızı doyuralım" dediler. Bazı öğrenciler ise kantinde bir tostun 2 TL olduğunu iddia ederek, fiyatların çok yüksek olduğunu ve buna bir önlem alınması gerektiğini belirttiler.

OKUL ÖNLERİNDEKİ SATICILARA BASKIN
OKUL ÖNLERİNDEKİ SATICILARA BASKIN
OKUL ÖNLERİNDEKİ SATICILARA BASKIN
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 17:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?