17
Mayıs
2024
Cuma
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Örnek öğretmen

Çorlu İlçesi Kırkgöz Köyü’nde 4 ay önce göreve başlayan Şinasi öğretmen, köydeki tüm gençleri bir araya toplayarak, bir tiyatro grubu, bir de futbol takımı oluşturdu. Şinasi öğretmen, köy gençleriyle yakından ilgilenerek, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor.

Köyün gençleriyle her hafta sonu birlikte olan Şinasi Erel, sabah saatlerinde başlayan tiyatro çalışmalarına, akşam da futbol çalışmalarıyla devam ediyor. Bu sayede gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tuttuklarını ifade eden Şinasi öğretmene en büyük desteği ise köy muhtarı Cemal Yurt veriyor. Yurt, tüm çalışmalarda köy gençlerinin ve Şinasi öğretmenin yanında yer alıyor.

Köyde bu tür sosyal faaliyetlerin ihtiyaç olduğunu gözlemlediğini ifade eden Şinasi öğretmen, "Dünyanın en güzel işi insanlarla beraber olmak, insanlara bir şeyler verebilmek. Ben Kırkgöz Köyü’ndeki gençleri bir araya topladım. Onları sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerle bir araya getirdim, amacımız geleceğe yatırımdır. En güzel yatırım gençlere, insana yapılan yatırımdır. Bu konuda bizden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Tiyatro çalışmasına gelmelerindeki amaçlarının birlik beraberliği sağlamak olduğunu kaydeden öğrenciler ise, "Önceleri Cumartesi ve Pazar günlerimiz boş geçiyordu. Şimdi ise tüm arkadaşlar hep bir arada birlikte eğleniyoruz ve bir sanat düzenliyoruz. Böylelikle yarım kalan okul inşaatımıza da katkı sağlamak maksadındayız. Bunu başaracağız. Küçük kardeşlerimizin eski okul binasından kurtulup modern binaya geçmelerini sağlayacağız" diye konuştu.
Gençlere ve Şinasi öğretmene her konuda destek veren ve çalışmaları sık sık takip eden köy muhtarı Cemal Yurt da, "Şinasi öğretmene teşekkür ediyorum. Gençliğimizi bir araya getirerek, köy çocuklarının sağda solda, oyunlarda ve kötü alışkanlıklarda yer almalarını önledi. İnşallah bu hazırladıkları oyuna destek gelecek ve yeni okulumuza katkı sağlayacaklar. Buna inanıyorum. Fabrikalardan da okulumuza destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

çorlu
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 12:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?