18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Pamuklu Mensucat'ta grev başladı

Çorlu’ya bağlı Marmaracık Beldesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren Marmara Pamuklu Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş personelinden yaklaşık 200 işçi, iş bırakma eylemi yaptı.

Grev başlangıcında fabrika önüne gelen Teksif Sendikası Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan ve Şube Sekreteri Bekir Çor ile yönetim kurulu üyeleri, işçilere destek verdi. Sabah iş başı yapmak üzere fabrikaya gelen işçiler, içeriye girmezken 00.00-08.00 vardiyasından çıkan işçiler de arkadaşlarına destek vererek greve katıldı. Fabrika önünde bekleyen 200 kişilik işçi grubu soğuk havaya rağmen birbirinden ayrılmazken, özellikle bayan işçiler soğuktan korunmak için fabrika önünde yer alan bankamatiğe sığındı.

İşçilere yönelik bir konuşma yapan fabrika sahibi Orhan Öğücü, "Çalışmak isteyen arkadaşlarımız içeri girebilirler. Burada sizi kimse zorla tutamaz. Eğer sendikacılar tarafından bir zorlamaya maruz kalırsanız, bizlere veya görevli jandarmalara bildirin" diye uyarıda bulundu. Öğücü’nün konuşmalarının ardından işçilerin hiç biri içeri girmeyerek sloganlar atmaya devam etti.

Teksif Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Irgat, amaçlarının sanayiciye ve üretime zarar vermemek olduğunun altını çizerek, "Bizler cemiyet hayatının içerisindeyiz. Ancak bu hayatın bazı önemli hususlar vardır. Ülkenin kalkınması ve istihdamın sağlanması için sanayiciye ihtiyaç var. Ancak bu ülke de çalışma kanunu, sendikalar kanunu, grev ve lokavt kanunu gibi kanunlar var. Bunlara uyulmazsa çalışma barışı bozulur.Burada ki işverenimiz yapılan akitlerde yer alan şartları hiçbir zaman uygulamadı. İşyerleri bizim namusumuzdur. Bizler bilim çağını yaşadığımız şu günlerde ekonomik güce sahip olmalıyız. Emeğimizin
karşılığını adam gibi almalıyız. Ama ne yazık ki hep asgari ücret seviyesinde ücret alıyoruz" diye konuştu.

Çok ağır şartlar altında çalıştıklarını ifade eden fabrika işçileri ise "Fabrika içerisinde sağlıksız koşullar içerisinde çalışıyoruz. Yemekhane içerisi buz gibi. Rahatsızlandığımız fabrika doktoru bizimle alay ediyor. Vizite kağıdı vermiyor, ’başınızın çaresine bakın’ diyor. Ürettiğimiz hiçbir ürünün satılan firmalardan geri dönmemesi bizim yaptığımız işin kalitesini ortaya koyuyor. Ancak tüm bunlara rağmen sadece asgari ücret karşılığında çalışıyoruz. 15 yıllık işçilerimiz bile asgari ücrete talip. Esnaflardan alışveriş yaptığımız zaman çalıştığımız fabrikanın ismini söylüyoruz. Taksitlendirmeye yanaşmıyorlar. Bu işçilerin değil, işverenin ayıbıdır" diyerek tepkilerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 17:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?