19
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Sarıgül Çorlu'da CHP'lilerle buluştu

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ilkeleri dikkate alınmaksızın reform adı altında önlerine konulanı imzalayanlar Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil edemezler" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partililerle (CHP) Çorlu’da bir araya geldi. Çorlu Atatürk Heykeli Meydanı’nda düzenlenen ve binlerce vatandaşın katıldığı mitingde, CHP İstanbul Milletvekili Sefa Sirmen, eski bakan Onur Kumbaracıbaşı, Çevre eski Bakanı Fevzi Aytekin, CHP Şanlıurfa Milletvekili Turhan Tüysüz ile çok sayıda partili hazır bulundu. CHP’nin Mustafa Sarıgül hakkındaki yolsuzluk iddialarıyla komisyon kurmasının ardından düzenlenen ilk miting olan Çorlu Mitingi’nde CHP’li vatandaşlar, Sarıgül’e destek veren sloganlar attı.

Mitingde bir konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, makam ve şöhrette gözü olmadığını belirterek, Türkiye'nin sıkıntılı günler yaşadığını söyledi. Sarıgül, "Türkiye bugün yoksul, etkisiz ve güçsüz duruma getirilmiştir. Toplumların gelişmişlik kriterlerinden en önemlileri, eğitime ayırdıkları pay ve işsizlik oranıdır. Yanlış ekonomik politikalarla 207 milyar dolara ulaşan kamu borcu, bütçenin yüzde 70'ini alırken, bütçede eğitime ayrılan pay yüzde 1,6'dır. Bugün 72 milyonluk Türkiye'de çalışanların sayısı 20 milyonu bulmamaktadır. Yüzde 3.2'si üniversite mezunu olan Türkiye'de, bugün üniversite mezunlarımızın bile yüzde 52'si işsizdir. 2004 yılının ilk yarısında milli gelir yüzde 12.4 artarken, tarım kesimi yüzde 7.5 küçülmüştür. Buna karşın, toplam nüfusun yüzde 20'sini oluşturan bir grubun, milli gelirden aldığı pay yüzde 50'ye ulaşmıştır. Nerede adil gelir dağılımı? Günümüzde iç karartan siyasi ve ekonomik olumsuzluklar, ülke gerçeklerine ve ulusal gereksinimlere göre değil, yalan ve yanlışa dayanmaktadır" dedi.

Türkiye'nin ciddi bir borç sarmalının içine düştüğünü belirten Sarıgül, "'Kalkınacağız' denildi, borç alındı. Ne kadar kalkındığımız ortada. Türkiye, en temel gıda ürünlerinde dahi dışa bağımlı ülke haline gelmiştir. Pirinçte, 550 bin ton tüketime karşılık, 250 bin ton üretim vardır. Buğday,
1 milyon 100 bin ton ithal edilmiştir. Ayçiçeği, 2003-2004 sezonunda 400 bin ton ithal edilmiştir. Paralar, kendi çiftçimiz yerine başka ulusların ailelerinin cebine gidiyor" diye konuştu.

 

Serdar Şahin - Çorlu İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 00:59:15
Güncelleme :2 Mart 2005 Çarşamba 17:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?