25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Şehit Hüseyin Camii ibadete açıldı

Çorlu Hıdırağa Mahallesi'nde yaptırılan Şehit Hüseyin Camii düzenlenen törenle açıldı.

Caminin açılışına Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Tekirdağ İl Müftüsü Ahmet Okutan, Çorlu İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar ve çok sayıda davetli ile mahalle sakinleri katıldı.

Caminin açılışında konuşan Tekirdağ İl Müftüsü Ahmet Okutan, "Mahallenizdeki bu camii hepinizin emeğiyle oluşmuştur. Bu ortak noktada buluşmamızı sağladığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Caminin yapımında birçoğunuzun emeği de geçti. Sayın Kaymakamımızın, müftümüzün ve yöneticilerimizin emekleri var. Diyanet İşleri Başkanımızla görüşmelerimde hep bu camiden bahsetti. Diyanet İşleri Başkanlığımızın en fazla yardım ettiği cami şu anda bu camimizdir" dedi.

Daha yoğun ibadet edebilmek, ortak noktada buluşabilmek, daha güzel kaynaşabilmek ve yapmacık farklılıkları bir kenara atıp ortak noktada buluşabilmek için Şehit Hüseyin Camii`ne imam kadrosu verildiğini de sözlerine ekleyen Müftü Okutan, "Gördüm ki bir tane sınıf ayarladınız ve Kuran kursu açacaksınız. Müftümüz konuyla ilgili olarak bir bayanı görevlendirmiş. Bir hoca da ben tayin edeceğim iki tane hocamız burada ders verecekler. Yalnız bu derslere bayanların ve çocukların katılımını bekliyoruz. Lütfen hanımlarınızı ve çocuklarınızı camiye gönderin" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 15:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?