19
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Sevmiyorum ama şikayetçi değilim

Turizmci işadamı tarafından kaçırılıp günler sonra polis baskınıyla kurtarılan Zeynep Sağıroğlu "Bana kötü davranmadı. Beni sevdiğini söyledi ama ben onu sevmiyorum" dedi

Ramazan Bayramı tatili için Çorlu’dan bir arkadaşının otomobiliyle İstanbul’a giderken 5 kişi tarafından kaçırılıp önceki gün Çanakkale’de yapılan baskınla kurtarılan Trakya Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu öğrencisi Zeynep Sağıroğlu, Çanakkale Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağıroğlu’nun vücudunda herhangi bir dayak izine rastlanmadı. İfadesinde tecavüze uğramadığını söyleyen Zeynep’e savcı bekaret kontrolü yapılmasını önerdi. Ailesinin de kabul etmesiyle bekaret kontrolünden geçen Zeynep’in bakire olduğu saptandı. Zeynep’i kaçıran Murat Kılınç’la, yardım ve yataklık suçlamasıyla yakalanan eski Kırkpınar Ağası olan Mustafa Saruhan’ın damadı Nevzat Etik gece boyu Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifade verdi. Sabah Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı önce Zeynep’in ifadesini aldı, ardından babası Halil Sağıroğlu’na teslim etti. Sağıroğlu kızını Kolin Otel’e götürdü. Zeynep kendisini burada bekleyen anne Ayşe Sağıroğlu ile hasretle kucaklaştı.

Arabaya bindirip ağzımı kapattılar

Zeynep otelde, kaçırılmasını gazetecilere şöyle anlattı: "Araçtan 5 kişi indi. Bir kişi benim sınıf arkadaşımdan bavulumu istedi. Biri elimden, öbürü bacağımdan tutup diğer araca götürdü. Ağzımı kapattılar. Silah görmedim. Görecek durumda da değildim. Murat Kılınç’ı arabanın içinde gördüm." Kaçırıldıktan sonra birkaç gün Bursa’da, birkaç gün Kılınç’ın akrabasının yanında, bazen pansiyonlarda kaldıklarını anlatan Sağıroğlu şöyle devam etti: "Beni tehdit etmedi. Açıkçası baskı da yoktu. Çok kötü şeyler yaşanmadı. Haberleri sürekli izliyorduk. Daha sonra kaldığımız eve polis geldi. Kapıyı açmadık. Evin sahibi kapıyı açtı, yakalandık."

"Polisi karşınızda görünce ne hissettiniz" sorusuna, "Çok heyecanlandım, korktum, sevindim. Çok karışık duygular yaşadım" yanıtını veren Zeynep, Murat Kılınç’ın kendisine davranışlarıyla ilgili şunları söyledi: "Tehdit olayı olmadı. Beni sevdiğini söyledi. Niyetinin ciddi olduğunu belirtti.. ’Ben bunca işimi bırakıp seni kaçırdım. Tüm bunları göze aldım. Çok büyük bir risk aldım. 250 kişiye ekmek veriyorum. Hepsini senin için feda ettim’ gibi sözler söyledi." Zeynep, ailesinden yaşının küçük olması nedeniyle evlenmek için vekaletname istemesine ilişkin soruyu yanıtlarken de "Murat bunu söylememi istedi. İkimiz için de en mantıklı olanın bu olduğunu belirtti" demekle yetindi. Gazetecilerin "Murat Kılınç’ı seviyor musunuz" sorusuna gülümseyerek "Sevmiyorum" yanıtı veren Zeynep "Şikayetçi olacak mısınız" sorusu karşısında gülümseyip başını önüne eğerek sessiz kaldı. Bu sırada annesi Ayşe Sağıroğlu kızının yerine cevap verip "Oldu zaten" dedi. Zeynep ise "Şu anda şikayetçi değilim" diye konuştu.

Zeynep’i kaçıran Murat Kılınç ile kendisine yardım ve yataklık etmekle suçlanan yakalandığı evin sahibi Nevzat Etik, Polisteki sorgularından sonra adliyeye sevk edildi. Kılınç tutuklanıp cezaevine kondu, Etik ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

istanbul
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 09:53:32
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 12:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?