18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Seymen Köyü'nün elektrik çilesi

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ne bağlı Seymen Köyü’nde 1974 yılında yapımı tamamlanan ve o günden beri yenilenmeyen elektrik şebekesi tehlike saçıyor.

Mevcut elektrik şebekesinin 30 yıldan bu yana yenilenmediğini ve büyük bir tehlike oluşturduğunu ifade eden Seymen Köyü muhtarı Kenan Fidan, "Bin 500’ü aşkın nüfusu barındıran köyümüzün elektrik şebekesi ihtiyaca cevap veremez duruma geldi. En ufak bir yağmurda bile köyümüz elektriksiz kalıyor. Arıza hallerinde ise kablolar birbirine eklenerek geçici çözümler üretiliyor" dedi.

30 yıldan beri herhangi bir yenilemeye gidilmediğinin altını çizen Fidan, "Çorlu’ya bağlı olmamıza rağmen 1974 yılında Silivri Belediyesi tarafından yapılan elektrik şebekesi yenilenmedi. Herhangi bir arıza halinde Silivri’ye müracaat ediyoruz. Ancak ekiplerin köyümüze uzak olması nedeniyle arızanın giderilmesi zaman alıyor. En basit bir sorunda bile saatlerce elektriksiz kalıyoruz" diye konuştu.

Elektrik faturalarını ödemek için de Silivri’ye gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Fidan, "10 milyon elektrik faturası gelen bir vatandaş 10 milyon da bu faturayı ödemek için ulaşım parası veriyor. Zaten geçim sıkıntısı çeken köylünün bu mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Bunun için de köyümüzün TREDAŞ’a bağlanması için TREDAŞ Çorlu İşletme Müdürlüğü’ne yazılı müracaatta bulunduk. Sorunun bir an evvel çözülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 14:59:33
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 12:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?