22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Sivrisinek ve kene ilaçlama çalışması

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde belediye tarafından başlatılan sivrisinek ve kene ilaçlama çalışmaları, iki ekiple sürdürülüyor. Belediye ekipleri, mesire yerleri ve park alanları başta olmak üzere okullar ve sokak aralarında gün boyu ilaçlama yapıyor. 

Çorlu'da yetkililer, kenelere ve yaz mevsiminde insanların korkulu rüyası haline gelen sivrisineklere karşı savaş açtı. Çorlu sokaklarını, mesire ve park alanlarını gün boyunca gezen iki ekip ilaçlama çalışmaları yapıyor. Çorlu Belediyesi Veteriner Hekimi Çisem Eren, amaçlarının Çorlu halkına sivrisineksiz bir mevsim yaşatmak olduğunu belirterek, "Yazın geç gelmesi nedeniyle bu yıl sivrisinek mücadelesine geç başlamak zorunda kaldık. Ancak, bu mücadele yaz boyunca devam edecek. Çorlu Belediyesi olarak amacımız, halkımızın sağlıklı bir ortamda ve rahat uyumasını sağlamaktır. 

Birçok hastalık örneğin sıtma, sivrisinekten insanlara geçiyor. Sıtma, parazitlerin neden olduğu, tropikal ve subtropikal birçok bölgede görülen, yaygın ve yaşamı tehdit eden bir hastalıktır. Sıtma parazitleri, anofel sineklerinin çeşitli türleriyle bulaşmaktadır. Bu sinekler, daha çok güneşin batışından doğuşuna kadar olan zaman diliminde ısırırlar. Isırılan insanlar, sıtma hastalığına yakalanıyor ve bu hastalık bazen ölümcül bir etki doğurabiliyor. Ekiplerimiz, sivrisinek mücadelesine kesintisiz olarak devam edecektir. 2 adet araç, 2 adet ULV ve 4 personelle her gün ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Sıcaklık artışının başladığı andan bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Piknik alanları, mesire yerleri, parklar, yeşil alanlar ve okullar başta olmak üzere sokak aralarına kadar kene ve sivrisinek ilaçlaması yapıyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 13:22:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?