26
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Sürücülerde bahane çok

Çorlu'da trafiğe kapanan ya da tek yön uygulaması başlatılan cadde ve sokaklarda denetim yapıldı. Kurallara uymayan sürücülere ceza uygulanırken, bazı sürücüler çeşitli gerekçelerle kendilerini savundu.

Çorlu Belediye Meclisi'nin Ağustos ayında gerçekleştirdiği olağan meclis toplantısında Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ek gündem maddesi olarak sunulan ve meclis üyelerince oy birliği ile kabul edilen karar gereği şehir içi bazı yollarda trafik akışı değiştirilmişti.

İlçe Trafik Komisyonu ve Çorlu Kaymakamlığı tarafından da Belediye Meclisi`nin aldığı kararın kabul edilmesinin ardından 3 Eylül 2009 tarihinde bazı şehir içi yollarda yeni düzenlemeler yürürlüğe girmişti.

Trafiğe kapatılan ve tek yön uygulaması başlatılan sokaklardan biri olan Arçelik Aralığı olarak da bilinen Boyacılar Sokak üzerinden Atatürk Meydanı`na çıkışın yasaklanması ile ilgili olarak uygulama yapan Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği 1 saatlik denetimde onlarca araca trafik cezası tatbik etti. Sokağın her iki yanında bulunan 'girilmez' uyarısına rağmen Boyacılar Sokak`tan geçerek Atatürk Meydanı`na çıkan sürücülerden bazıları, uyarı levhası bulunmadığını, bazıları levhayı görmediğini bazıları da sokak üzerinde park halinde bulunan araç yönleri nedeniyle yanılgıya düştüklerini belirterek kendilerini savundular.

Denetimlerde sürücülere uymadıkları gerekçesi ile 61 liralık ceza tatbik ediliyor. Yetkililer denetimlerin artarak devam edeceğini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 10:56:03
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 12:37:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?