18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Susuz Köyü susuz kaldı

Köyün içme ve kullanma suyu ihtiyacı Kırkgöz’e en yakın belediye olan Ulaş beldesinden itfaiye araçları ile taşınarak sağlanıyor.

Kırkgöz köyündeki su sıkıntısını öğrendikleri ilk günden itibaren köyün ihtiyacını gidermeye çalıştıklarını ve iki itfaiye aracı ile günde yaklaşık 100 ton su taşıdıklarını ifade eden yetkililer, "Taşıma su ile değirmenin dönemeyeceği gerçeğini bir kez daha gördük. 11 gündür taşıdığımız su 2 bin kişilik köye yetmiyor. Yaşlılar çıkıp itfaiye aracından su alamıyor. İtfaiye her gün sokak sokak dolaşıp köye su dağıtıyor. İtfaiye aracının tankı da paslanmaz çelikten oluşuyor ve hastalık oluşturmayacak şekilde içme suyu ihtiyacını karşılıyoruz ancak köyde hayvanlar telef olma noktasına geldi. Farklı yönlerde temin edilen sular da hastalık oluşmasına neden oluyor" dedi.

Soruna en kısa sürede çözüm bulacaklarını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ İl Genel Meclis Üyesi Muzaffer Çelik de sorumluluk bölgelerinde 254 köy olduğunu her köye ulaşmalarının mümkün olmadığını belirterek, "Ancak muhtarlarımızdan bize iletildiği takdirde soruna çözüm bulma çalışmalarına girişiyoruz. Fakat bu konudaki resmi prosedür uzun sürüyor. Bu yüzden Ulaş Belde Belediye Başkanımız Kenan Demiray soruna geçici de olsa bir çözüm üretmiş kendisine tüm il genel meclisi üyesi arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tekirdağ Valisi Ahmet Özyurt’un da konu ile ilgili bilgisinin bulunduğunu sözlerine ekleyen Çelik, "Köy muhtarımız şimdi özel bir sondaj firması ile anlaşarak sorunun çözümünü daha kısa sürede bitirebilmesi için kendisine para temin edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Artık susuzluktan sıkıldıklarını ve hayvanların da insanların da susuz kaldığını ifade eden Abdurrahman Abacı isimli köylü ise, "Susuzluktan her tarafımız sinek ve pislikle doldu. Ben de elime aldığım sinekliklerle her gördüğüm sineği ve böceği öldürüyorum. Buradan yetkililere sesleniyorum. Susuzluğa artık bir dakika dahi tahammülümüz kalmadı. Yetkililerin bu soruna bir an evvel çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

TEKİRDAĞ (İHA) -
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2004 Cuma 11:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?