18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Tatbikat gerçeğini aratmadı

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde, Çorlu Uluslararası Havaalanı’nda düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı. Tatbikatta, senaryo gereği 78 yolcu ve 11 mürettebatı ile Çorlu-Lvov seferini yapan UKW-5459/60 sefer sayılı IL-18 tipi yolcu uçağının pilotu kalkış hareketi esnasında lastiğinin patlaması sonucu uçağı durdurmaya çalıştığını kuleye bildirdi.

 Tatbikata DHMİ ve İlçe Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri katıldı. Pistte 600 metre sürüklenen ve ikinci lastiği de patlayan uçak bir müddet jantlar üzerinde sürüklendi ve pistten çıkarak sol kanat üzerine yattı. Kazanın ardından uçakta yangın çıktı. Kule durumu, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Meydan Müdürüne ve Havalimanı İtfaiyesi’ne telsiz anonsuyla, DHMİ Meydan Müdürlüğü santraline de telefon aracılığıyla süratle haber verdi. Santral görevlisi durumu kriz masası görevlilerine bildirdi ve olay yerinin yakınında bir kriz masası oluşturdu.

Alarmı alan itfaiye ekibinin Ateş1, Ateş2 ve Ateş3 adlı araçları ile yangına müdahale etmesi ve senaryo gereği alev alan uçağın alt gövdesi ve kanatlarını söndürülerek soğutulmasının ardından olay yerine gelen ambulanslarla yaralılar ve sıkışan yolcular kurtarıldı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından yangın alanına itfaiye araçlarınca köpük sıkıldı. Yaralıların ambulanslarla hastanelere sevk edilmelerinin ardından tatbikat sona erdi.

Tatbikatla ilgili olarak bir açıklama yapan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Çorlu Havaalanı Müdürü Mustafa Hurma, Çorlu Uluslararası Havaalanın ICAO standartlarına göre yedinci kategoride yer alan kaza kırım ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Ekibin acil durumlar için manevra ve müdahale kabiliyetini sınamak, hem de genel olarak havaalanında çalışan birimlerin acil durumlarda genel koordinesi ve eş zamanlı, uyumlu çalışmasını test etmek maksadıyla 2004 yılının ilk planlı tatbikatını gerçekleştiriyoruz. Katılım da bulunan ve tatbikatın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

çorlu
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 10:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?