17
Mayıs
2024
Cuma
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Tekirdağ Çorlu: İbrahim Tatlıses Çorlu' da konser verdi

Sanatçı İbrahim Tatlıses, Emniyet Hizmetlerini Destekleme Vakfı yararına Çorlu’da bir konser verdi. Çorlu General Basri Saran Stadı’nda gerçekleşen konser 40 dakika geç başladı. Yağmurlu havaya rağmen Çorlulular konsere büyük ilgi gösterdi.

Tatlıses, Kıbrıs’ta geçirdiği kazadan sonra kolunda ödem oluştuğu için konser boyunca hiçbir şekilde koluna dokunulmamasını istedi. Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Ömer Ulvi Akcan’a ilgi gösteren Tatlıses, "Sağolsun Müdürümüz vasıtası ile Çorlu’dayız. Bizleri adeta Erzurum’a girdiğimizde karşıladı ve buraya kadar getirdi" dedi. Çorlu’dan çok kez geçtiğini de belirten Tatlıses, "12 sene evvel gelmiştim, şimdi bir kez daha Çorlu’dayım. Polisler için buradayız. İyi ki varsın Türk polisi, iyi ki varsın jandarma, iyi ki varsın Mehmetçik. Biz Türkiye olarak vitamin ülkeyiz" diye konuştu.


Seyircilerin arasına giren Tatlıses, sandalyenin üzerine çıkarak şarkılarını seslendirdi. Hayranlarının biri ile sahnede düet yapan İbrahim Tatlıses, bir başka hayranının da sahnedeki göbek şovunu dikkatle izledi. Seyircilerden bir kısmının bir ara Kürtçe şarkı istemeleri üzerine Tatlıses, Kürtçe bir parça seslendirdi. Tatlıses, "Bırakın Çorlu’yu, Türkiye’yi dünyanın neresine giderseniz gidin Kürtçe bilen insan vardır. O olayı herkes kendine göre çekti, yanlış algıladılar. Bakın ne güzel bir adımdı bu, ne oldu Kürtçe serbest bırakıldı daha güzel olmadı mı? Demek ki artık bir ilerleme var. Ne vardı da Kürtçe’yi serbest etmemişlerdi ? Kürtçe’yi serbest bırakanlara teşekkür ediyorum. Madem ki Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz bu da ana dil, bunu da konuşalım. Ama yeter ki amacında olsun. Yeter ki kafalar başka şeye çalışmasın" dedi.
Tatlıses’in Çorlu konserinde, bir hayranı kendini jiletlemek istedi. Çılgın genç polisler tarafından gözaltına alındı. Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan Tatlıses, sahneden inerken polis köpeğinden korkan hayranları izdihama neden oldu. Bariyerleri yıkan seyirciler birbirlerini çiğnedi.

iha-tekirdağ
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2004 Pazar 14:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?