18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Teksif grevi devam ediyor

Çorlu'nun Marmaracık Beldesi’nde faaliyette bulunan Marmara Pamuklu Mensucat Fabrikası’nda Türk-İş’e bağlı Teksif Sendikası’na üye işçilerin 11 Şubat’ta başlattıkları grev devam ediyor.

Fabrika önünde bekleyen grev gözcülerinin ihbarları ile fabrikada grevde olan işçilerin işlerinin işveren tarafından başka kişilere yaptırıldığını öğrendiklerini, bunun üzerine Edirne Bölge Çalışma Müdürlüğü’ne şikayette bulunduklarını ifade eden Teksif Sendikası Çorlu Şubesi Başkanı Gültekin Bozan, "Grev kanunlarına göre grevde olan işçinin işi her kim olursa olsun bir başkasına yaptırılamaz. Ancak Marmara Pamuklu Mensucat Fabrikası’nda işveren bu kanunu çiğnemiş. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gelen 2 müfettiş de bu kanunsuzluğu 2 gün boyunca fabrika içerisinde incelemelerde bulunarak tespit etti" dedi.

Grevlerinin emeklerinin karşılığını alana kadar sürdüreceklerini ifade eden fabrika işçileri ve grev gözcüleri ise, "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sözleşmenin bir an evvel imzalanması taraftarıyız. Ancak hakkımızı almak istiyoruz. Bizimle aynı işi yapan diğer firmalarda çalışan işçiler kadar ücret talebimizi var, bunun dışında farklı olarak bir şey istemiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 13:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?