19
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Trakya'da en büyük konut sorunu Çorlu'da

"Trakya'yı bir eyalet olarak kabul edersek, Çorlu bu eyaletin başkenti konumundadır" diyen Başkan Kurt  “Trakya bölgesinde en çok konut sorunu yaşanan yer Çorlu'dur. Çorlu'yu Lüleburgaz ve Çerkezköy takip etmektedir. Bunun sebebi ise gayet açık. Bu ilçelerin hepsinde sanayi sektörü ön planda. İş sahasının büyük olması göçü kaçınılmaz kılıyor. Bu da konut açığını meydana getiriyor. Trakya'nın diğer il ve ilçelerinde bu 3 ilçe kadar konut sorunu göze batmıyor” dedi.

"Trakya'da en yüksek kira fiyatları yine Çorlu başta olmak üzere Lüleburgaz ve Çerkezköy'dedir" diyen Başkan İlhan Kurt  “2 oda bir salon sobalı daireler 350 ila 450 milyon lira arasında. Kaloriferli daireler ise 500 milyondan başlayan fiyatlarla, 700 – 800 milyon liraya kadar kiraya verilebiliyor. Ancak bölgenin diğer yerleşim yerlerinde bu fiyatlar daha düşük. Çünkü diğer yerlerde arz ve talep yok” diye konuştu.

Çorlu'da uzun zamandan beri kiralık ev bulunamamasının sebebini, ilçenin devamlı göç alması ve konut yapılamaması ile açıklayan İlhan Kurt; “Müteahhitlerin deyimi ile Çorlu'da uzun zamandan beri keser sesi duyulmuyor. Sürekli göç alan bir yerde yeni inşaatlar yapılmaması konut sorununu ortaya çıkarıyor” dedi.

Banka kredilerinin emlak sorunu çözeceğini ifade Kurt, “Bankalar bu konuda konut yapmak isteyen kişilere, kooperatiflere ve belediyelere gerekli desteği vermelidir. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ülke genelinde bir hamle yapmalıdır. Ayrıca İnşaat maliyetlerini oluşturan tüm sektörün dikkatli davranması ve yüksek fiyat artışından kaçınması gerekiyor” sözlerini kullandı.
Serdar Şahin
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 18:56:23
Güncelleme :10 Kasım 2004 Çarşamba 16:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?