20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesinden Dayanışma Gecesi

Gece de bir açılış konuşması gerçekleştiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Sadettin Sundur gazilere hak ettiği değerin verilmediğinden yakınarak; “Kıbrıs savaşında galip gelen Türk Gazisi 195 milyon lira maaş alırken mağlup olan Yunan gazisi 2 bin euro maaş alıyor. Amerika`da ki bir gazi 3 bin dolar civarında maaş alıyor” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kurulmasında Türk askerlerinin % 100 katkısı olduğunu da vurgulayan Başkan Sundur; “Ancak Türk Gazisi hak ettiği değeri bir türlü göremiyor. Politikacıların tümü aynı vurdumduymazlığı sergiliyor. Cumhuriyetler kurulmasında emeği bulunan gazilere olimpiyat sporcuları kadar değer vermiyorlar. Olimpiyat sporcuları 5 yıllık gıda yardımı, 5 yıllık kira yardımı 5 milyar maaş alıyor ancak gaziler sadece 195 milyon lira maaş alıyor” dedi.

Atatürk Posteri, Türk Bayrağı, Kore Bayrağı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı ile süslenen salonda bulunan davetliler gece boyunca çalan müzik eşliğinde eğlenirken zaman zaman yapılan hediye çekilişleri de bazı hediyelerin sahibi oldular.
Serdar Şahin - Çorlu İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 00:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?