17
Mayıs
2024
Cuma
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Türkiye`de Güzel Şeylerde Oluyor

Özel Eğitim Hakkında ki kanun hükmünde kararname ve özel eğitim hizmetleri yönetmeliğine göre; Genel eğitim programlarından yeterince yararlanamayan, otizm tanısı almış 3 – 15 yaş grubunda ki çocuklar için ilköğretim okullarının bünyesinde (Bağımlı Oçem) ya da bağımsız olarak (Bağımsız Oçem) olarak gündüzlü özel eğitim kurumları açılır maddesinden yola çıktıklarını ifade eden Çorlu Kaymakamı M. Ali Ulutaş; “Bu nedenle Atakent İlköğretim Okulunda iki öğrenciye özel eğitim almış bir öğretmen görevlendirdik. Bağımlı Oçemlerde (Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi) ilköğretim çağında olan tuvalet alışkanlığını kazanmış, sözel iletişim kurabilen yoğun davranış problemleri olmayan, otistik özelliğinden başka bir engeli olmayan çocuklar eğitim görebilir” dedi.
Atakent İlköğretim Okulu bünyesinde açılan 2 sınıfta ikişer öğrencinin dönüşümlü olmak üzere toplam 8 öğrencinin eğitim göreceğini belirterek; “Bireysel özelliklerine göre öğrencilerimize günlük yaşam becerileri, iletişim becerileri, oyun ve sosyalleşme becerileri, akademik beceriler alanlarında eğitimler verilecektir. Bu sınıflarda görev alacak olan öğretmenlerimiz Haziran ayı içerisinde “Otistik Çocukların Eğitimi” konusunda 2 haftalık kurs görmüştür ve çalışmaya gönüllü kişilerdir” dedi.
 
Bu güzel hizmeti kazandıran Başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Altunkozaoğlu olmak üzere okul müdürüne ve öğretmenlere teşekkür ediyorum diyen Kaymakam Ulutaş; “Aslında bu eğitimin bağımsız olması gerekir. Ancak böyle bir imkan mevcut olmadığından Atakent İlköğretim Okulunda bu hizmeti sunabiliyoruz. Öğretmenlerimiz zaten eğitim aldılar görevlerini biliyorlar. Ancak velilere de burada büyük görev düşüyor. Öğretmenlerle diyalog halinde olup, öğretmenlere destek içerisinde olsunlar” dedi.
 
Okul öncesi öğrenci andı okunurken anne ve babalarının ellerinden tutan Otistik öğrencilerin bazıları da kucaktan inmedi. Otistik öğrencilerin konuşmalar esnasında yerinde duramadıkları ve sürekli hareket halinde oldukları da dikkatlerden kaçmadı.
Serdar ŞAHİN - Çorlu
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2004 Salı 20:23:02
Güncelleme :17 Ekim 2004 Pazar 16:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?