16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Ücretsiz kurslara yoğun ilgi

Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz kurslara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 

Boş zamanlarını değerlendirmek üzere kurslara katılanlar, hem evleri için aksesuar oluşturuyor hem de kurs dönemlerinin sonunda açılan sergilerde bu ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. 


Çorlu Belediyesi tarafından açılan ve Belediye İlave İş Merkezi'nin zemin katında yer alan dersliklerde sürdürülen kurslara, vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. 

Takı tasarım, ahşap boyama ve ev aksesuarları alanında 3 kursta toplam 6 grup kursiyeri bulunduğunu belirten kurs öğretmeni Ünzile Kıldıroğlu, her kurs grubunda 12 öğrenci bulunduğunu kaydetti. Bu zamana kadar 3 yıl içinde 430 kursiyere belge verdiklerini ifade eden Kıldıroğlu, "Kursiyerlerimiz, günleri farklı olduğu için 3 kurstan ikisine gelebiliyorlar. Her bir kursiyer haftada 4 saat takı tasarım, 4 saat de rölyef kursuna katılabiliyor. 

Özellikle takı tasarım bölümü kursiyerlerimiz aile bütçelerine katkı sağlayabiliyor. Kurslarımıza katılan hanımlar burada edindikleri bilgilerle üretici oluyorlar. Sosyal etkinlik olan kurslarımız aynı zamanda kursiyerlerimize aile bütçelerine katkı sağlamalarına da imkan tanıyor" diye konuştu. 

Kursta yer alan kursiyerler de boş zamanlarını değerlendirdiklerini ve kendilerini geliştirdikleri için kurslardan son derece memnun olduklarını dile getirdi. Yer darlığından yakınan kursiyerler, geniş alan gerektiren çalışmalarda sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.
İha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 01:43:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?