18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Vali Rotary Derneği'nde resim sergisi açıtı

Çorlu Rotary Derneği’nin öncülüğünde "Münire Özbey’in Denemeler, Yanılmalar Resim Sergisi", Tekirdağ Valisi Ahmet Özyurt’un da katıldığı bir törenle Belediye Sergi Salonu’nda açıldı.

1982 yılından bu yana Çorlu’da hizmet verdiklerini ifade eden Çorlu Rotary Derneği 2004-2005 Dönem Başkanı Celal Öğücü, "Uluslararası Rotary Vakfı olarak son 30 yılda 65 ülkede 1.5 milyar dolardan fazla yardım ihtiyaç sahiplerini ulaştırıldı. Toplumun ihtiyacı olan sağlık, eğitim ve açlık gibi konularda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kolaylaştırılmış Okuma Yazma Eğitimi (KOYE) Projesi ile 9 milyon civarında yetişkin kişinin okuma-yazma öğrenmesi konusunda eğitim vermeye çalışıyoruz" dedi.

Öğücü, "Çorlu Rotary Derneği kendisinden önce başkasına hizmet etmeyi ilke edinmiştir. KOYE Projesi ile Çorlu’da 105 kişiye okuma-yazma öğretildi. Ayrıca eğitim kurumlarımızın ihtiyacı olan tiyatro salonu, fen bilgisi laboratuarı, su içme çeşmesini okullarımıza kazandırdık. Diş fırçası ve diş macunu dağıtarak bu konuda öğrencilerimize bilgiler de verdik" diye konuştu.

Sergi açılışı öncesi konuşan Tekirdağ Valisi Ahmet Özyurt da, "Münire Özbey kendini edebiyata ve güzel sanatlara adayan, özellikle resim alanında başarılı olmuş bir kişidir. Bizlere sunduğu bu resim ziyafeti dolayısıyla kendisine takdirlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Valisi Ahmet Özyurt, Çorlu Kaymakamı Mehmet Ali Ulutaş, 5. Kolordu Kurmay Başkanı Kurmay Albay Mümtaz Can, Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Cemil Demir, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Alan ve Soner Demir, Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Ersin, askeri erkan, Rotary Derneği üyeleriyle çok sayıda davetli ve sanatsever katıldı.

11 Haziran tarihine kadar açık kalacak sergide Münire Özbey’in deneme ve yanılmalarından olan oluşan 50 eser yer alıyor. Özbey Çorlu’da açtığı 8. sergiden önce Beşiktaş Deniz Müzesi, Arel Sanat Galerisi ve Harbiye Askeri Müze başta olmak üzere 7 değişik yerde sergi açmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 14:25:56
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 15:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?