19
Mayıs
2024
Pazar
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Verhaugen`e Siyasi Komiser Benzetmesi

İlk olarak söz alan Çorlu Kaymakamı M. Ali Ulutaş yaptığı kısa konuşmada Çorlu`nun önemini hatırlatarak; “Çorlu Trakya`nın sosyal ve ekonomik yönden en gelişmiş bölgesi. İrili ufaklı 700 den fazla fabrişka bulunuyor. Çorlu 81 il ve 923 ilçe arasında 14. sırada yer alıyor. Şu an da Trakya`nın merkezi konumunda. 1980 yılından beri büyük bir gelişme gösterdi. Bunun nedeni de ulaşımın kolay olması, yer altı sularının bolluğu ve verimli toprakları, bu sebeplerden dolayı sanayicinin cazibe merkezi haline geldi. Gelişmeler git gide de artacak” dedi.
 
            Toplantıda söz alan Türk – İş Genel Başkanı Salih Kılıç`da toplantının temel amacı işçi sağlığı, güvenliği ve yaşam hakkını korumak aynı zaman da anayasal hak olan sendikalaşma ve örgütlenme hakkını anımsatmak diyerek; “İlk toplantımızı son 25 yılda en hızlı sanayileşen bölge olan Trakya`nın konumu itibarı ile 50 – 60 bin işçinin istihdam edildiği yeri olan 20 yıl evvel tahıl ambarı olarak bilinen şimdilerde ise Türkiye`nin ve Avrupa`nın en hızlı sanayileşen yerleşim yeri olan Çorlu`da gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılarımızı daha sonra başta Konya, Gaziantep, İzmir ve Denizli olamk üzere diğer illerde de gerçekleştireceğiz” dedi.
 
            Sanayinin Çorlu`da geliştiğini, güzelleştiğini vurgulayan Salih Kılıç; “Ancak tarım alanında ihracat yapılıyor. Bu konuda da üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. Sizler Türk – İş`in üyeleri olarak Türk – İş `in misyonuna uyarak liderlik vasıflarını taşıyacaksınız. Fikir olmadan bilgi sahibi olunamayacağı gibi, temel olmadan da bina yapılamaz. Demokratik ülkelerde de sendikal vazgeçilmez unsurlardandır. Örgütlenme olmadan demokratikleşme olamaz. Bizler çalışanlar olarak hem üretici, hem tüketici hem de seçiciyiz” dedi.
 
                        İşsizlik, Yoksulluk ve Yolsuzluk olmak üzere 3 sosyal hadisenin devleti rahatsız ettiğini de sözlerine ekleyen Kılıç; “Hortumlanan paraların geri alınması mecburdur. Hortumlanan 47 milyar dolardan 37 milyar dolarını geri alınamayacağını söyleyenler bu paraların kimde olduğunu da söylesin. Hortumculardan paralarımızı alsınlar da ikramiyelerimizi versinler” dedi.
 
Konuşmasının bir bölümünde Günter Verhaugen`e de yüklenen Türk – İş Genel Başkanı Salih Kılıç Verhaugen`i siyasi bir komisere benzeterek “Verhaugen`ı eskiden beri tanırım konuşmalarında değişmeler var ancak çifte standart uygulamalarından bire türlü vazgeçmediğini de ona hatırlatmak isterim. Kendisi gidip Diyarbakır`da köy muhtarları ile görüşeceğine Çorlu`da sendikal örgütlerle görüşsün de Avrupa görsün” dedi.
 
            SSK`nın IMF dayatlamarına boyun eğdirilemez diyen Kılıç; “IMF Emeklilerden dahi vergi alınmasını istiyor. Bazı bürokratlarda bunu ediyor. Bu açıklamaları talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Açlık sınırının altında maaş alan emekli nasıl vergi versin” dedi.
 
            Fillerin dövüşmelerinde de sevişmelerinde de çimlerin ezildiğini anımsatan Türk – İş Genel Başkanı Salih Kılıç; “Çok uluslu devletler ve şirketler zaman zaman sevişiyor veya dövüşüyor, ama ezilen hep işçi oluyor. Pamukova örneğine bakarsak, Genel Müdür ve Uluştırma Bakanı koltuklarında oturmaya devam ediyor olan makiniste oluyor. Basından takip ettiğime göre 5 yıl ceza almış. Ancak istifa etmesi gerekenler bu kararı henüz veremediler” dedi.
Serdar ŞAHİN - Çorlu
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 18:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?