15
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Yanlış iğne sonucu bacağı tutmaz oldu

TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde ‘ülsaratif kolit’ (bağırsak hastalığı) nedeniyle Çorlu Devlet Hastanesi’ne götürülen 13 yaşındaki Burhan Benek'in, iddiaya göre vurulan yanlış iğne sonucu sağ bacağını tutmaz oldu. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Burhan Benek’in ailesi Çorlu Devlet Hastanesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Çorlu Hıdırağa Mahallesi’nde yaşayan ve bir süredir İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören 75'yıl Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Burhan Benek, 7 Şubat 2007 tarihinde karın ağrısı şikayeti ile Çorlu Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede sağ kalçasına iğne vurulan ve serum takılan Burhan Benek, eve gönderildikten 2 saat sonra sağ ayağının üzerine basamadı. Oğullarının ayağa kalkamadığını gören Melek-Bahattin Benek çifti, Burhan'ı hastaneye geri götürdü. Doktorların yürüyememesinin psikolojik olduğunu belirtmesi üzerine sinirlenen çift, Burhan Benek’i Edirne Tıp Fakültesi’ne götürdü. Hastanede yapılan incelemede Burhan Benek’in sağ bacağının tutmadığı belirlendi.

‘OKULUMA GİTMEK İSTİYORUM’
Yanlış vurulan bir iğnenin hayatını mahvettiğini belirten Burhan Benek şunları anlattı: “Ben önce iyileşip okuluma gitmek, ders yapmak sınavlara girmek istiyorum. Ben de diğer çocuklar gibi oynamak istiyorum. Benim hayatımı bir iğne mahvetti. Ne olur beni bu durumdan kurtarın. Beni iyileştirin, bana yardımcı olun. Ben 3 aydır yürüyemiyorum, bu benim çok zoruma gidiyor. Ben daha küçük yaşımda anne ve babama mahkum oldum. Bir an önce iyileşmek ve tekrar eski günlerimi yaşamak istiyorum. Okul arkadaşlarım ve sınıf arkadaşlarım beni her gün ziyarete geliyor. Onlarla birlikte ders çalışıyoruz.’
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 14:04:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?