18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Yatalak kadın yetkililerden yardım bekliyor

Çorlu'da, 40 senedir yatağa mahkum olan kadın, yetkililerden yardım bekliyor.

Çorlu Sağlık Mahallesi’nde yeğeninin yanında kalan 54 yaşındaki Cennet Karabacak, 14 yaşında yakalandığı kemik erimesi hastalığı yüzünden yatağa bağlı olarak yaşıyor. 14 yaşında ayaklarındaki ağrıyla başlayan hastalığının kendisini yatağa bağladığını ifade eden Karabacak, artık ağrılarının dinmesini istiyor.

Küçük yaştayken babasını kaybettiğini, 2 yıldan bu yana Çorlu’da deri fabrikasında işçi olarak çalışan yeğeni İbrahim Kurtoğlu’nun yanında yatağa bağlı bir şekilde yaşadığını belirten Karabacak, "Hayırseverlerin yardım elini uzatmasını bekliyorum. 40 senedir yatağa bağlı yaşıyorum, benimle beraber kaldığım evin nüfusu 8 oluyor. Daha fazla yük olmak istemiyorum, ancak elimden bir şey gelmiyor" dedi.

Yatağında camdan dışarısını seyreden ve yeğeninin kendisini kucağında dışarıya çıkarması ile gün yüzü görebildiğini ifade eden çaresiz kadın, "40 yıldan bu yana yatağa bağlıyım. Hiç değilse bir tekerlekli sandalyem olsun ve onunla dolaşabileyim. Ayağa kalkmak istemiyorum, ayağa kalkacak halim yok ama ağrılarımın da dinmesini istiyorum" diye konuştu.

Duyarlı vatandaşların ve devletin yardımını beklediklerini ifade eden İbrahim Kurtoğlu da, "Cennet Karabacak’ın gün içerisinde ağrıları çok artıyor. Bu ağrıların azalması için banyo yapması gerekiyor. Günde 3-4 kez eşim banyosunu yaptırıyor. Ancak eşim hem çocuklara bakıyor, hem ev işleriyle uğraşıyor hem de Cennet Karabacak’ın bakımını üstleniyor. Bu yüzden çok yoruluyor. Duyarlı vatandaşlarımızdan ve devletimizden yardım eli bekliyoruz. Hiç değilse bir tekerlekli sandalye istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 18:48:08
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 18:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?