17
Mayıs
2024
Cuma
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Yıldırım 2004 Seferberlik Tatbikatı başladı

Tatbikatta kamu kurum ve kuruluşları işbirliği yaparak, acil durumlar için kan istasyonu, Türk Telekom tarafından mobil telefon istasyonu, meteoroloji istasyonu, Devlet Su İşleri, Köy Hizmetleri ve Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın tank ve zırhlı araçları görev yerlerine intikal etti.


Tören öncesi konuşan 3. Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral Ali İhsan Gürcihan Yıldırım, 2004 Seferberlik Tatbikatı’nın açılışına 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Hasan Iğsız’ın da katılmak istediğini, ancak 1. Ordu Komutanı ile görüşmesi dolayısıyla katılamadığını belirterek, "Savaşa hazır olmak ve gerektiğinde savaşmak topyekün bir sorumluluktur. Savaşa hazır olmak sivili ve askeri ile milli bir meseledir.

Bu mesele de milletin iradesinin haklı ve meşru nedenlere dayandırılması, doğru yer ve zamanda bir araya getirilmesi ile başarı sağlanabilir. Günümüzde bu özellikleri taşımayan, yani meşru nedenlere dayandırılmayan kuvvetlerin yenilgisine ve zorlukla karşılaştıklarına başarılı olamadıklarına şahit oluyoruz" dedi.

Tümgeneral Gürcihan, "Buna en güzel örnek Kurtuluş Savaşı’mızdır. Kurtuluş Savaşı sadece Türk tarihine değil, dünya tarihine de topyekün seferberliklerden en güzel örnek olarak geçmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti toprağıyla, rejimiyle çoluk, çocuk kadını ve erkeğiyle topyekün bir mücadele sonucu yarattığımız bir varlık olarak çok önemlidir ve bu Cumhuriyet ilelebet çok önemli olarak kalacaktır" diye konuştu.

Daha sonra Tümgeneral Gürcihan, tatbikat için gelen er ve erbaşlarla Omurtak Kışlası’nda biraraya geldi. Tümgeneral Gürcihan, bu sırada Batmanlı olduğu öğrenilen bıyıklı bir askeri görünce oldukça şaşırdı.

Tatbikatta Çorlu Kaymakamı Mehmet Ali Ulutaş, Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, Emniyet Müdürü Ömer Ulvi Akcan ve kuvvet komutanları hazır bulundu.

iha-çorlu
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 14:30:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?