27
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Yüksel'den Kaymakam'a ziyaret

Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve meclis üyeleri, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun'u makamında ziyaret etti.

29 Mart'ta Velimeşe Belediye Başkanlığı'na seçilen Rasim Yüksel, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Yüksel'in Meclis üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, "Size ve arkadaşlarınıza yeni görevinizde başarılar diliyorum. Yeni belediye kanunu ile belediye başkanları çok etkili hizmet edebilir hale geldi. Görev sahaları daha da genişledi. Hizmet etmek isteyen için yeni belediye kanunu tam anlamıyla düzenlemeden geçti. Memleketini güzelleştirmek, yeni şeyler ve güzel projeler ile bölgesini kalkındırmak için bir engel yok. Bunları yapmak için de kaynak lazım, bu kaynakları üretmekte belediye başkanlarına düşüyor. Ben hizmet etmek istiyorum, diyenler için belediyeler tam yeridir" diye konuştu.

Vatandaşların artık bilinçlendiğini belirten Kaymakam Dursun, "Artık vatandaşımız hizmeti nereden isteyeceğini biliyor. Ona göre de hizmet etmek gerekiyor. Belediye başkanlarının 2 önemli konusu var. Herkese eşit hizmet götürmelidir, gerekli olan budur. Belediyeyi kamu hizmet birimi olduğu bilinciyle çalıştırmak gereklidir. Kamu ilkeleriyle ve herkese hizmet etmek zorundadır. Hukukun kuralları içerisinde hizmet etmek gereklidir. Vatandaşların isteklerine veya şikayetlerine müspet ya da menfi şekilde yazılı olarak cevap verilmelidir. Bunlara dikkat etmenizde yarar görüyorum. Seçilmişlere sorumluluklar verilmiştir ve üzerine düşen görevi yerine getirmelidirler. Biz idare olarak desteğimize devam edeceğiz, karşılıklı işbirliği ve dayanışma içerisinde her zaman yanınızda oluruz" dedi.

Velimeşe'nin iki önemli sorununa da değinen Çorlu Kaymakamı Ali Dursun; "Öncelikli olarak Önerler köyü yakınlarında bulunan çöplüğü acilen çözüme kavuşturmanız gerekiyor. Zaman zaman çöplüğün yanması nedeniyle Emlak Konutları ve Önerler köyü halkı şikayetçiler. Birinci önceliğiniz bu çöplükle ilgili çözüm önerileri üretmek ve uygulamak olmalıdır. İkinci sorun ise fabrikaların dereye bıraktıkları atıklarla ilgili bir çalışma yapılması gerekir" şeklinde konuştu.
Kaymakam Dursun'un değindiği konuları not alan Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, konuyla ilgili çalışma yapacaklarını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 11:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?