19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Çorlu'da 19 Mayıs Kutlamaları

Çorlu'da gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sırasında bir öğrenci, sıcak nedeniyle baygınlık geçirdi. 

Çorlu'da Atatürk Anıtı önünde Kaymakamlık, Garnizon ve Kolordu Komutanlığı ile Çorlu Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta sunulmasıyla başlayan törenler, Çorlu General Basri Saran Stadı'nda devam etti. General Basri Saran Stadı'ndaki törenlerde sıcaktan bunalan bir öğrenci baygınlık geçirdi. Tören alanındaki sağlık ekiplerinin müdahale ettiği öğrenci, hemen ambulansa alındı.
Çorlu General Basri Saran Stadı'ndaki törenlere; Çorlu Kaymakamı Erhan Özdemir, CHP Tekirdağ Milletvekili Mehmet Nuri Saygun, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin ve öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Protokol üyelerinin vatandaşların bayramını kutlamalarıyla başlayan törenlerde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Altunkozaoğlu, gerçekleştirdi. Mustafa Kemal Atatürk`ün genç bir komutanken yorgun, bezgin bir ulusun cesur ümidi olarak özgürlük ve bağımsızlık aşkıyla Samsun'a çıkışının 87. yıl dönümü coşkusunu yaşadıklarını ve mutlu olduklarını dile getiren Altunkozaoğlu, "Mutlu ve gururluyuz çünkü pek çok devletin ulaşamadığı bağımsız, laik, demokratik Cumhuriyette; Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz. Buna elbette kolaylıkla ulaşılamadı. Bağımsızlık olmadan asla yaşanamayacağını bilen Mustafa Kemal, kapkara döneme gür bir ışık oldu" dedi. 

Bezginlik ve tembelliğin Atatürk gençlerine yakışmayacağını kaydeden Altunkozaoğlu, "Tüm amacımız Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlıklar seviyesine erişip üzerine çıkmak olmalıdır. Akıl ve bilim rehberiniz laiklik, yolunuz olmalı. Basit ve gündelik uğraşlar içinde olmayın. Büyük Atatürk'ün açtığı kutlu yolda kesin kararlılıkla ve şevkle yürüyeceğinizden eminim. Bu yolun geri dönüşü yoktur" diye konuştu. 

Törende öğrenciler adına, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Gürcan Sara konuştu. Sara, "Türk gençliği olarak Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti için bıkmadan, yorulmadan çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
İl çapında dereceye giren sporcular ile okul takımlarına ödüllerin verildiği törende, Çorlu Şehir Kulübü Derneği tarafından Çorlu'yu temsil eden logo yarışmasında ilk 3 dereceye giren öğrencilere ise laptop bilgisayar armağan edildi. Tören gruplarının müzikli gösterisi öncesi sıcaktan bunalan ve baygınlık geçiren bir öğrenci ise sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınarak tedavi edildi.
.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 18:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?