23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İlk raund minibüsçülerin

Çorlu`ya bağlı köylere taşımacılık yapan minibüsçülerin il trafik komisyonu kararının uygulanmak istemesine gösterdikleri tepki sonrası bir süre daha eski güzergâhı kullanmalarına karar verildi.

Çorlu`ya bağlı Türkgücü, Seymen, Marmaracık, Önerler, Yakuplu ve Şahpaz köylerine taşımacılık yapan 198 yolcu minibüsünden bazıları geçtiğimiz hafta içerisinde İl Trafik Komisyonu kararı gereğince güzergahlarının değiştirilmesine tepki göstermiş ve şehir merkezi girişine çektikleri araçlarla uzun kuyruklar oluşturarak kararı protesto etmişlerdi.

İl Trafik Komisyonunun minibüslerin şehir merkezi ve Atatürk Bulvarına girmeden Çevre yolunu kullanarak doğrudan Otogara gireceklerini belirten kararı minibüsçü esnafı tarafından tepkiyle karşılanmış, ilk olarak bekleme eylemi yapan minibüsçüler karardan vazgeçilmemesi halinde ailelerini de yanlarına alarak daha büyük çapta eylem yapacaklarını bildirmişlerdi.

Bunun üzerine minibüsçülerin temsilcileri ile yetkileri arasında bir görüşme yapılmış ve kararın Çorlu Belediyesinin Çevre yolunda bulunana eksikleri gidermesi ile birlikte yürürlüğe konulmasına karar verildi. Bu karar doğrultusunda köy minibüsçülerinin bir süre daha aynı güzergahı kullanmalarına ve Atatürk Bulvarından geçerek Otogara girişlerine izin verildi.

Serdar ŞAHİN - Kenthaber / Çorlu
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 17:43:26
Güncelleme :7 Ağustos 2005 Pazar 18:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?