18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

TSO'ya ziyaret

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Angel Angelov, "AB yolunda Türkiye'yi destekliyoruz" dedi. Başkonsolos Angelov, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu'nu ziyaret etti.

Çorlu TSO meclis salonunda Meclis Başkanı Metin Akgün ve bazı meclis üyeleri tarafından karşılanan Başkonsolos Angelov ve Tekirdağ Fahri Konsolosu Cemalettin Uslu, kardeş olan iki ülkenin uzun yıllara dayanan dostluğunun ticari alanda da gelişme göstermesini ve karşılıklı adımların atılmasını istedi.

Ziyarette konuşan Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Angel Angelov, Bulgaristan ve Türkiye arasındaki dostluğun son yıllarda en üst seviyeye tırmandığına işaret ederek, "Bu dostluğu daha da yukarılara taşımak için sizleri ziyaret ediyorum. Bulgaristan için Çorlu, Trakya ve Türkiye ayrı bir önem taşıyor. Bulgaristan'da sanayi kenti olması bakımında Çorlu'ya olan bakış açısı daha bir farklı. AB'ye girme yönünde dost ülke olarak desteğimiz tamdır.

Ancak yatırımlar konusunda Bulgaristan AB'den çok Türkiye'den beklenti içinde. Türkiye'deki deneyimli işadamlarının Bulgaristan'a yatırım yapması iki ülkenin de yararına olacaktır. Ziyaretin asıl amacı bu ilişkileri nasıl daha yukarılara taşırız, bunu görüşmek" dedi.
Bulgaristan'ın Tekirdağ Fahri Konsolosu Cemalettin Uslu ise yaptığı konuşmada, Bulgaristan ve Türkiye arasındaki dostluğu geliştirmek adına ziyareti gerçekleştirdiklerini yineledi. Sanayinin kalbinin Çorlu'da attığını vurgulayan Uslu, "Bulgaristan büyükelçisi, Bulgaristan'ın ülkemizde en yetkili ismi. Yapacağımız bir organizasyonla kendisini Çorlu'da ağırlayacağız ve sanayicilerimizle bire bir görüştüreceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2005 Perşembe 13:28:09
Güncelleme :22 Kasım 2005 Salı 11:21:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?