18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

"Sorunsuz adliye"

Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, adli tatilin sona ermesinin ardından 1 başsavcı, 7 savcı ve 12 hakimle Çorlu Adliyesi'nin göreve başladığını belirterek, "Sorunsuz adliyelerden biriyiz" dedi.

Çorlu Adliyesi'ne yılda 8 bin evrak geldiğini kaydeden Çetingül, "Çorlu'da yılda 8 bin dolayında olay ve şikayet meydana geliyor. Ağır Ceza yeni açılmış olmasına rağmen orada da 400 rakamına ulaşıldı. 10. ayda hizmete girmiş olmasına rağmen 400, büyük bir rakam. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyük şehirlerde görevli savcılar 5-6 bin dolayında dosyaya bakıyor" dedi.

Çetingül, Çorlu'da her savcıya yılda ortalama bin dosya düştüğünün altını çizerek, "Tüm bu olumlu duruma rağmen yeni dönem için 2 savcı talebinde daha bulunduk. Güz kararnamesiyle 2 savcı daha geleceğini umuyorum. Yeni binayla ilgili çalışmalara aralıksız devam ediliyor. İhale yapılmasının ardından çalışmalara başlanacak. Çalışmaları takip eden bir yıl içinde de bina tamamlanacak ve taşınacağız. O zaman bina anlamında da sorun kalmayacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 11:34:34
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 11:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?