18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Çorlu'nun suyu temiz çıktı

Çorlu Sağlık Grup Başkanı Dr. M. Akif Topaloğlu Çorlu'nun içme suyunun temiz olduğunu ve gönül rahatlığı ile içilebileceğini söyledi.

Çorlu'da sulara daha evvel bakteriyolojik analiz yaptırdıklarını ve olumsuz hiçbir sonuç çıkmadığını dile getiren Çorlu Sağlık Grup Başkanı Dr. M. Akif Topaloğlu, "Malatya'da yaşanan içme suyuna bağlı ishal vakasının ardından Çorlu ve bağlı beldeleri ile köylerinde içme sularına kimyasal ve bakteriyolojik analiz yaptırdık, korkulan olmadı ve Çorlu'nun suyu temiz çıktı" dedi.

Yapılan kimyasal ve bakteriyolojik testlerde insani amaçlı tüketilen sular hakkındaki yönetmeliğe uygun sonuçlar çıktığını dile getiren Dr. Topaloğlu, "Çorlu şehir merkezinde 17, merkeze bağlı belde ve köylerde ise 18 ayrı yerden alınan su örnekleri Sağlık Grup Başkanlığı laboratuvarında testlere tabi tutuldu. Aralık ayı içerisinde yaptığımız bu testlerde altyapı çalışmaları nedeniyle sonuçlarımızın temiz çıkmamasından çok korkuyordum. Ama korkulan olmadı ve Çorlu'nun içme suyu temiz çıktı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 12:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?