24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Hastane harekatı

Çorlu Devlet Hastanesi'nin tamamlanması için TBMM'nin açılması bekleniyor.

Çorlu'da sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerden kurulacak heyet, Meclis açılır açılmaz Sağlık Bakanlığı nezdinde görüşmeler yapacak ve yarım kalan hastane inşaatının tamamlanması konusunda girişimlerde bulunacak. Daha önce Çorlu Eğitim ve Sağlık Vakfı'nda (ÇESAV) bulunan hastane inşaatı, atılan imzaların ardından Sağlık Bakanlığı'na devredilmişti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Recep Selvioğlu, AKP Tekirdağ Milletvekili Ziyaettin Akbulut'un hastanede incelemeler yaptığını kaydederek, "250 yataklı hazırlanan mevcut projenin 650 yatak kapasitesine ulaştırılması ve bu şekilde tamamlanması için projelerimizi ilettik. Mevcut alanda 28 bin 633 metrekare üzerine 9 bin metrekare inşaat alanı bulunuyor. Biz maliyeti çok fazla artırmadan 250 yataklı olarak yapılacak olan hastanenin yanına 100 yataklı yaşlılar hastanesi (Geriatri), 100 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 100 yataklı psikiyatri hastanesi ve 100 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi yapılarak kapasitenin 650 yatağa ulaştırılması konusunda gerekli bilgileri milletvekillerimize aktardık. Meclis'in açılmasıyla beraber de bölgemizden bir heyet kurarak Sağlık Bakanlığı'na bir ziyaret gerçekleştireceğiz" dedi.

Mevcut projedeki 250 yataklı hastanenin ana hastane olarak kalacağını ve ek binalar şeklinde yapılacak diğer hastanelerin maliyeti çok fazla artırmayacağını da sözlerine ekleyen Başhekim Selvioğlu, "Diğer bölümlerin ihtiyaçları ana hastaneden karşılanacak. Bölgemizde binlerce fabrika var iş kazası geçiren çalışanların tedavilerinin yapılabilmesi için fizik tedavi merkezine ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca psikiyatri hastaları ile yaşlı hastalarımız için de aynı ihtiyaç söz konusu" diye konuştu.

Öte yandan, 210 yataklı olarak hizmet veren Çorlu Devlet Hastanesi'nin yüzde 100 doluluk oranına eriştiği kaydedilirken, ilk 6 ayda gerçekleşen poliklinik işlemlerinde ise, 270 bin gibi büyük bir rakamın ortaya çıktığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 12:20:16
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 13:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?