24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

İşadamından engellilere anlamlı yardım

Çorlu'da isminin açıklanmasını istemeyen bir işadamı, ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere 50 adet tekerlekli sandalye bağışında bulundu. Sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine vermek üzere teslim alan Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, 50 tekerlekli sandalyeden 25'ini düzenlenen törenle sahiplerine teslim etti.

Çorlu Belediyesi sergi salonundaki törende, özürlüleri kucaklayan Belediye Başkanı Altan Ersin, "Özürlü vatandaşlarımızın gündelik hayatlarını kolaylaştırmak adına pek çok projeyi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Yaklaşık 1 ay sonra Çorlu'nun en yoğun yaya trafiğinin yaşandığı Omurtak Caddesi'nde özürlü vatandaşlarımız için özel bir yol tahsis edeceğiz. Bunun yanı sıra belediye binamızda özürlülerimiz için tuvaletler yapacağız ve tekerlekli sandalyelerin daha rahat girip çıkabilmesi için, bina içerisinde genişletme çalışmaları yapacağız. Biz belediye olarak özürlülerimiz için gereken tüm hassasiyeti gösteriyoruz. Ancak bu yeterli değil tüm bireylerinde aynı hassasiyet içerisinde olması gerekir" dedi.

Tekerlekli sandalyelerin teslimi töreninde konuşan Başkan Ersin ayrıca, "Temennimiz tekerlekli sandalyeler yerine akülü olanlarını verebilmek. Ancak yaptığımız araştırmalarda 4 bin euro dolayında olan maliyetin, yerli bir üretici tarafından 2 bin-2 bin 500 YTL civarına indirildiğini öğrendik. İnşallah hepinize bunlardan birer tane kazandırırız. Dileğimiz kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan gereksinimlerinizi karşılayabilmenizdir. Tekerlekli sandalyeleri Çorlu Belediyesine ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere hibe eden hayırsever işadamından böyle bir talep gelince ve ısrarla adının açıklanmasını istemeyince inanın çok duygulandık. Bu duyarlı ve onurlu davranışın diğer işadamlarımıza da örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 12:30:33
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 13:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?