20
Mayıs
2024
Pazertesi
HAYRABOLU - TEKİRDAĞ

Makine üreticileri şirketleşti

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde, bir grup tarım makinesi üreticisi, şirket çatısı altında birleşti.

Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan İrtem yaptığı yazılı açıklamada, Hayrabolu'da önemli sayıda üretim yapan, yurt içi ve yurt dışı pazara satış yapan tarım makineleri imalatçılarının mali ve dışa açılmada önemli problemler ve sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

İrtem, sıkıntıların giderilmesi ve firmaların tek başlarına alınması mümkün olamayan teknolojisi yüksek makinelerin alımını sağlamak ve ortak bir payda da güç birleşimini sağlamak amacıyla tarım makinesi imalatçılarından 9 işletmenin katılımı ile yeni şirketin kurulduğunu bildirdi.

İrtem yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: 'Hayrabolu tarım makinelerini Türkiye ve Dünya'da marka haline getirmek amacındayız. Küçük olsun benim olsun mantığından artık silkinmek lazım. Bundan sonra dünya arenasında yer alınmak isteniyorsa, bu ufuklara ulaşmak için birleşmek lazım. KOSGEB'in KOBİ'lere sağladığı destekler sayesinde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde aynı şekilde ortak şirketler kurulmaktadır. Kurulan bölgelerde istihdamın artması, yurt içi ve yurt dışı satışları ile ülkemize önemli ölçüde döviz kazandıracağız.''

Kurulan Hayrabolu ORTKA Tarım Makineleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin tarım makineleri sektöründe Türkiye'de bir ilk olduğunu bildiren İrtem, kullanılacak desteklerle öncelikle teknolojisi yüksek lazer kesim makinesinin alınacağını, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nden (ABİGEM) gelen hibe destekle de CNC abkant makinesinin satın alınarak en kısa sürede şirketin imalata başlayacağını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 19:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?